fbpx

Sejlsport bliver en af fem idræts-grene i Olympic Virtual Series

Mens World Sailing lige nu slås for den 10. medalje til OL 2024 i Paris, er det en sejr for sejlsporten at være med i den første Olympic Virtual Series (OVS), som inkluderer internationale sportsorganisationer og spiludgivere i sejlsport, baseball, cykling, roning og motorsport.

World Sailing og Virtual Regatta SAS kommer til at stå for sejlsportens virtuelle OL-konkurrence, og formatet vil blive offentliggjort meget snart, idet Olympic Virtual Regatta starter den 13. maj og fortsætter til den 23. juni 2021.

Virtual Regatta SAS er globalt set den største udbyder af e-sejlads med mere end 1 million registrerede spillere, og er dermed den førende udbyder af e-sejlads i verden. I dag har man e-sejlads spil indenfor både inshore og offshore, og man samarbejder med en lang række af verdens førende sejlsportsbegivenheder blandt andet: Vendée Globe, Volvo Ocean Race, America's Cup, Star Sailors League, Tour de France à la Voile og Fastnet Race.

I og med at IOC formentlig ikke vil godkende ’mix offshore kølbåds' disciplinen, er det måske mest sandsynligt, at sejlsportens virtuelle OL-konkurrence bliver baseret på inshore sejlads.

IOC’s mål er udnytte den voksende popularitet af virtuel sport for at fremme den olympiske bevægelse, olympiske værdier og sportsdeltagelse og skabe direkte kontakt med ungdommen, som ikke i samme grad følger traditionelt TV. IOC’s samarbejde med World Sailing og de fire andre internationale forbund vil danne grundlag for at udforske hvordan man i fremtiden kan inkludere endnu flere af de olympiske discipliner som e-sports konkurrencer.

IOC-præsident Thomas Bach siger om OL’s entre i den virtuelle verden: "Den olympiske virtuelle serie er en ny, unik olympisk digital oplevelse, der sigter mod at øge direkte engagement med nye publikum inden for virtuel sport. Konceptet er i tråd med den olympiske dagsorden 2020+5 og IOCs digitale Strategi. Det tilskynder til sportsdeltagelse og fremmer de olympiske værdier med særligt fokus på ungdom."

David Lappartient, formand for IOC's Esports and Gaming Liaison Group (ELG) tilføjer: "På vegne af ELG er jeg meget glad for at være involveret i lanceringen af den første olympiske virtuelle serie nogensinde. En række internationale forbund (IF) har veletablerede virtuelle sportsinitiativer, og takket være samarbejdet mellem IOC, IF'erne og spiludbyderne er OVS et spændende skridt fremad for den virtuelle sportsverden og Olympiske bevægelse."

Bådmagasinet følger op med mere information, så snart World Sailing har offentliggjort formatet for den olympiske e-sejlads konkurrence. IOC’s mål med serien er, at de virtuelle konkurrencer vil skabe deltagelse fra hele verden og kan være med til at skabe spænding i opbygningen til de olympiske lege i Tokyo.