fbpx

OL bliver i bobler - de såkaldte ’MegaDomes’

Utroligt – men i Japan har man endnu en gang bevist at man er langt foran den øvrige verden, når talen falder på teknologisk udvikling.

OL er udfordret af den hærgende pandemi, og med en tredje bølge som lige nu blusser op verden rundt, hersker der stadig tvivl om hvorvidt det egentlig vil lykkes IOC og de japanske myndigheder at afvikle OL til sommer!

MegaDome - en genial ide
Men det har de nu fundet løsningen på – ’MegaDomes’. Det er den japanske ingeniør og professor på Tsukuba Universitet Hideki Shirakawa, som for øvrigt modtog Nobelprisen tilbage i 2000, som har fået den geniale ide.

Hver enkelt disciplin bliver installeret i en såkaldt MegaDome, hvor idrætsudøverne, trænere og dommere, så skal opholde sig de dage konkurrencen foregår.

Op/ned - samme halse
For sejlerne gælder der lidt andre forhold. Her skal der kun sejles på en halse – op/ned baner på én halse, da vindmaskinerne kun kan placeres i den ene side af den ’mega-dome’ – ligesom banerne bliver uden nogen form for strømforhold der kan påvirke sejladsen.

Flere sejlere har været ude og rose de japanske myndigheder for denne opfindelse, selv om der nok bliver kamp om pladsen ved luv mærke på startlinjen, så er det bedre end ikke at få sejlet.

Selv om de er MEGA store disse Domer - ja på størrelse med en lille dansk landsby, så kæmper arrangørerne med lidt udfordringer når Marathon skal afvikles. Her taler vi nemlig om flere hundrede omgange, og man er bange for deltagerne bliver rundtosset, men det forventer Hideki Shirakawa at finde en løsning på inden det går løs i juli måned.