fbpx

OL i Japan bliver uden udenlandske tilskuere

IOC har her lørdag netop udsendt en pressemeddelse, hvoraf det fremgår at der ikke vil blive adgang for 'overseas public' - altså tilskuere som kommer fra andre lande end Japan. 

På et nyligt afholdt møde mellem de Japanske myndigheder og IOC/IPC, blev det af IOC accepteret, at sommerens OL vil blive afviklet uden oversøiske tilskuere – både ved OL samt ved de Paralympiske Lege.

Billetter som allerede skulle være købt og betalt, vil blive refunderet.

Hos IOC deler den ny-gen-valgte præsiden Thomas Bach naturligvis skuffelsen, over et OL uden tilskuere, familier samt venner, og Bach udtaler yderligere i pressemeddelelsen

”Jeg er virkelig ked af det. Vi ved, at dette er et stort offer for alle. Vi har lige fra starten af ​​denne pandemi sagt, at det vil kræve ofre - men vi har også sagt, at det første princip er sikkerhed. Enhver beslutning skal først respektere sikkerhedsprincippet. Jeg ved, at vores japanske partnere og venner ikke fandt det nemt at træffe den beslutning. Sammen med dem var, er og forbliver IOCs højeste prioritet at organisere sikre olympiske og paralympiske lege for alle: alle deltagerne og selvfølgelig vores elskværdige værter, det japanske folk. Vi står skulder ved skulder med ​​vores japanske partnere og venner uden nogen form for forbehold for at gøre de olympiske og paralympiske lege Tokyo 2020 til en stor succes.

Sammen med vores Rights-Holding Broadcasters vil vi gøre alt for at fans fra hele verden skal kunne opleve den olympiske ånd. På denne måde vil de olympiske og paralympiske lege Tokyo 2020 være lyset ved enden af​​tunnelen og en sikker manifestation af fred, solidaritet og modstandsdygtighed hos mennesket i at overvinde pandemien.”

DIF - helt forfærdeligt
På BT.dk udtaler DIF direktør Morten Mølholm Hansen at man i DIF og Team Danmark hele tiden har sagt, at sikkerheden for atleterne er det vigtigste, og derfor bakker vi også op om de japanske værters beslutning om at udelukke internationale fans fra OL og PL til sommer. Den beslutning er taget for at skabe sikre lege for borgerne i Tokyo og for atleterne, som udgør kernen ved OL og PL.

- Når det så er sagt, så er det en fuldstændig forfærdelig situation for OL Tokyo, at internationale fans må blive hjemme. OL plejer at være en folkefest, hvor 206 landes fans mødes ét sted i verden og fejrer sporten på tværs af landegrænser. Det foregår på stadions, på restauranter og overalt på gader og stræder i værtsbyen. Den folkefest udebliver i Tokyo, og det er et kæmpe tab for den olympiske bevægelse, som vi virkelig begræder i DIF og Team Danmark.

- Det er næsten heller ikke til at bære, at atleterne ikke kan få deres allernærmeste familie med som støtte i Tokyo. Mange atleters forældre har været fast inventar på tilskuerpladserne gennem hele karrieren. Nu kan de ikke være med, når deres børns elitekarrierer for alvor peaker. Der føler jeg virkelig med både forældre og atleter, slutter Morten Mølholm HansenUdvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?