fbpx

De olympiske medaljetagere fik deres bonus

De danske atleter, der vandt en OL medalje ved legene i Rio, heriblandt sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen samt Anne-Marie Rindom, var i denne uge til medaljereception hos Team Danmark, hvor OL bonuscheckene blev uddelt.

Team Danmark endte med at udbetale i alt 2,57 millioner kroner i bonus til de danske atleter. Det er i øvrigt det største beløb, man har udbetalt til danske atleter nogensinde. Det blev til femten danske medaljer ved OL og syv medaljer ved de Paralympiske Lege i Rio. To af bronzemedaljerne stod dansk sejlsport for. En bronzemedalje udløste en check på 50.000 kroner.

Måske nok til at kickstarte en ny kampagne

Bonuschecken falder på et tørt sted for de fleste atleter - det er nemlig dyrt at være elite idrætsudøver. Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen i 49erFXerne har flere gange været på sponsorjagt i deres jagt på en OL medalje. Økonomi fylder meget - også i en OL satsning. "Vi fik overrakt en medaljebonus af Team Danmark, hvilket vi er super taknemmelige for. Det hjælper til at fylde det store sorte hul op, som vi har gravet gennem årene. Og hvem ved, måske er der lidt opstartspenge til den næste kampagne?", udtaler de to friske piger fra Hellerup Sejlklub/Yachtklubben Furesøen.

160815 RIO2016 jr 1251451

Jena og Katja under en af OL sejladserne. Foto: Sailing Energy/ World Sailing.

Svær rejse mod OL

49erFX bronzevinderne fra Rio, Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, har været på en utrolig rejse de seneste par år. I 2013 stillede Team Danmark krav om minimum en ottende plads ved VM, hvis deres økonomiske støtte skulle fortsætte i 2014. Pigerne sejede en fjerdeplads hjem ved EM i Aarhus og havde selvtilliden i orden, da VM startede. Desværre blev det slet ikke Jena og Katjas VM, og de måtte nøjes med en tiende plads.

Tilbage i Danmark går den økonomiske virkelighed op for Jena og Katja, der kan se, at deres OL drøm smuldrer væk dag for dag - de mangler ganske enkelt økonomiske midler. Team Danmark vælger dog alligevel at støtte dem, og nu kan de igen fokusere på drømmen om OL. Sideløbende har pigerne også haft travlt med at finde andre sponsorer - blandt andet Bygma, e-takeaway og Andersen Biler.

160816 RIO2016 jr 1279131

Jena og Katja vandt en bronze medalje ved legene i Rio. Foto: Sailing Energy/ World Sailing.

I februar 2016 vinder pigerne den danske OL udtagelse foran konkurrenterne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub og søstrene Schütt fra Horsens Sejlklub. Herefter forbereder pigerne sig til OL i Rio, hvor de ender med at vinde en bronzemedalje. Vi var dog nok flere, der har tænkt, at det kunne have blevet til mere i Rio. Men måske det bliver til mere i Tokyo om fire år?

 

 Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?