fbpx

Så skal 49er og 49erFx på Guanabara Bugten

Inkluder i Newsletter: Ja

I dag starter de olympiske sejladser i klasserne - 49er og 49erFX. Danmark stiller med OL guldvinderen fra Beijing, 37 årige Jonas Warrer, og gasten 25 årige Christian Peter Lübeck i 49eren. Warrer og Lübeck har kun sejlet sammen siden februar måned, men de formådede dog at kvalificere sig til OL i Rio, som de sidste danske sejlere. De blev nummer seks ved EM i Barcelona.

Som vi før har omtalt her på sitet, så er den new zealandske båd med Peter Burling og Blair Tuke absolute favoritter til OL guldet. Det betyder dog ikke, at den danske båd ikke kan blande sig i medaljestriden. Warrer har før deltaget i OL, hvor alle danskere dengang nervepirrende så på, hvordan Jonas Warrer og Martin Kirketerp i en lånt kroatisk båd vandt OL guld. Jonas Warrer giver aldrig op, hans vindermetalitet og stædighed er en styrke, der kan blive en gevinst for den danske båd.

5a3ddc65 f54b 4afe 9c55 10bfba6063f1

Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck er Danmarks svar på en OL medalje i 49er klassen. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion.

49erne skal efter det olympiske program have afviklet tre sejladser på Guanabara Bugten i dag - hvoraf de to af sejladserne forventes sendt direkte på TV.

Et godt bud på en dansk medalje

Hos kvinderne i 49erFX er det første gang, at bådtypen er med på det olympiske program. 27 årige Jena Mai Hansen og 21 årige Katja Salskov-Iversen vil sidde i den danske båd, når første startskud lyder klokken 18.05, dansk tid. Feltet kommet til at tælle tyve både.

Jena og Katja har vist, at de er helt med fremme i verdenseliten. I april måned vandt de EM guld, mens de i foråret har vundet medaljer ved de store mesterskaber i klassen - herunder bronze ved World Cup stævnet i Hyères og sølv ved Trofeo SAR Princesa Sofia Cup.

13937775 1515981425094748 1122793798847017035 o

Jena og Katja har her fundet de olympiske ringe i Rio. Foto: Jena og Katja.

Dagens OL sejladser kan følges på TV2 Charlie fra klokken 17.30. Her på sitet dækker vi sejladserne via vores Coverit live modul. Udover 49er og 49erFX, så skal Anne-Marie Rindom også på vandet i Laser Radial. Michael Hansen i Laser Standard samt de to RS:X surfere, Sebastian Fleischer og Lærke Buhl-Hansen. Med andre ord, der er masser af sejlsportslækkerier på TV programmet i dag.




Seneste nyheder





Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering





Udvalgte artikler *