fbpx

Sebastian Fleischer fortæller om sin RS:X satsning

Inkluder i Newsletter: Ja

Sebastian Fleischer’s konfirmations fest blev aflyst, fordi han skulle sejle kvalifikation til Ungdoms VM, som han kom med til i Buzios syd for Rio.

Kort efter han kom hjem fik han sit første RS:X Board, og den unge sejler havde allerede som 15-årig en drøm om at komme med til OL i London og sejladserne i Weymouth.

Sebastian Fleischer kvalificerede Danmark og kom med til OL 2012, primært for at få erfaringer og viden, men ligeså vigtigt har det været, at han fik de første kontakter med andre sejlere, og dermed muligheden for at få bedre træningspartnere.

De første tre dage her ved VM i Santander har RS:X klassen kun fået sejlet 4 sejladser på grund af den manglende vind, hvor man normalt på tre dage har sejlet 9 sejladser. I dag fik de slet ikke sejlet, men sejlerne skulle være standby på stranden indtil 18.50, hvorefter dagens

I søndags lavede Sebastian en 4.- og 7.-plads, og der har de første dage været fire annullerede sejladser, hvor han lå nr. 2 i to af dem. Samlet ligger han lige nu nr. 19, men der er kun 13 point op til nr. 7.

Hvis han fortsætter de takter i resten af stævnet, skulle der være gode chancer for at han sikrer OL-nationspladsen, men det kunne også blive til en placering i toppen af det stærke felt med 106 deltagere.

Der er ingen andre danske sejlere, han kan træne mod, så det er helt afgørende at have gode internationale træningspartnere. Det har han nu, og det har været helt afgørende for de fremskridt han har gjort især det sidste år.

Sebastian fortæller her om træningspartnere, hvad han har forbedret, testning af grej samt de hidtidige sejladser:

Indtil nu er det begrænset, hvor meget økonomisk støtte han har fået, men i år har han dels fået grej fra Dansk Sejlunion samt støtte til en træningslejr, samtidig har hans klub KDY givet økonomisk støtte, og han har et par sponsorater og nogle donationer, så han har kunnet lave en fuldtidssatsning i RS:X klassen.

To af de firmaer der har støtte den unge talentfulde RX:X sejler er, Lars Priemé fra Responsfabrikken (sms service systemer) og Jan Boye Rasmussen fra Elpatek (overfladebehandling).

Der er et stykke op til Team Danmark støtte som idrætsudøver i et verdensklasseforbund, hvor Team Danmark kræver top 8-10 placeringer.

ISAF Worlds 2014 resultater

 









World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *