fbpx

Team Horsens fortæller om deres forventninger til VM

Inkluder i Newsletter: Ja

Horsens til OL’s fem olympiske aspiranter er på plads i Santander og melder sig klar til at kæmpe for medaljer og OL-nationspladser til Danmark.

Her fortæller Horsens sejlerne om deres personlige tanker og målsætninger for det kommende VM, hvor de første sejladser starter på fredag.

LaserR guld til rimdon i rio_Aquece Rio Photos_530

Anne-Marie Rindom er en af dansk sejlsports mest taletfulde sejlere. For en måned siden vandt hun guld ved OL test eventen i Rio. Foto ISAF

Laser Radial – Anne-Marie Rindom

”På fredag starter ISAF VM og jeg er rigtig spændt og glæder mig til at konkurrere mod de bedste i verden. I hele sæsonen 2014 har mit formål været at blive den hurtigste sejler på vandet. For når man sejler hurtigt, er det lidt nemmere at udføre sin strategi og komme først i mål. Så det er nu man skal bevise, at træningen har båret frugt.”

”Efter en sejr i Rio test event i sidste måned føler jeg, at min form er ved at være på plads. 59 nationer stiller til start i Laser Radial klassen i Santander, så jeg får nok at se til. Det er marginalerne, der kommer til at tælle, og det gælder om at præstere på dagen. Det kan nemt være få point som afgør, om det bliver en medalje eller at man ender udenfor top 10.”

49erFX Søstrene Schutt_Horsens til OL_530

Maiken og Anne-Julie Schütt har to top 10 placeringer fra World Cup i Hyeres og EM, så deres mål er endnu en topplacering. Foto Horsens til OL

49erFX – Maiken & Anne-Julie Schütt

”Da sæsonen 2014 startede, satte vi os ned sammen og besluttede os for, at vi ville lave et top 10 resultat ved VM i Santander. Og med det udgangspunkt planlagde vi vores sæson. Nu er tiden kommet til at målet skal indfries. Siden januar måned har vi haft målet for øje og evalueret efter stævner og træning, for at se om vi var på rette vej. Med to top 10 placeringer – en 8.-plads ved World Cup’en i Frankrig i april og en 7.-plads ved EM i Helsinki i juni, føler vi, at vi er der hvor vi havde håbet at være netop nu, da vi satte os målet tilbage i januar.”

”Timerne er blevet lagt med løbeskoene på, i styrketræningslokalet og i særdeleshed på vandet, så vi er nu nået til det sjove – at vise de andre, hvad vi dur til. Vi er spændte og lidt nervøse, men mest af alt glæder vi os. Det er altid sjovere at gå til eksamnen, når man har forberedt sig rigtig, rigtig godt.”

Nacra Anette Viborg-Martin Hjortlund_Horsens til OL_532

Anette Viborg og Martin Hjortlund håber på at konsolidere sig i Gold Fleet i Santander. Foto Horsens til OL. 

Nacra 17 – Anette Viborg & Martin Hjortlund

”VM starter med en udtagelsesserie, som kører de f’rste to dage. De 40 bedste både udtages til finalesejladser, der kører videre over tre dage, og på sidste dagen sejles medal race for de 10 bedste.  Vi har vist, at vi kan være med helt fremme, når det kører optimalt.”

”Vi skal cementere os i guldfeltet og gerne forbedre resultatet fra EM i Frankrig tidligere på året, hvor vi endte på en 34.-plads. Bundniveauet skal hæves og flere gode sejladser i top 20 skal ind på resultatlisten Der skal kontinuitet til, for at sejle med i toppen, og der skal der sættes ind.”

Bagom kampagnen ”Horsens til OL”

De tre ambitiøse besætninger fra Horsens Sejlklub har et fælles mål om at repræsentere Danmark ved OL Rio 2016 i bådklasserne; Laser Radial, 49erFX samt Nacra17. Missionen er at vinde en medalje ved De Olympiske Lege.

Sejlerne har valgt at lave en fælles kampagne. De tror på, det giver de bedste muligheder for at generere et godt økonomisk fundament, så de kan sejle som professionelle på samme niveau som deres danske og udenlandske konkurrenter.

Der er lagt op til, at kampagnen kan støttes bredt af organisationer, fonde og virksomheder i Horsens, som til gengæld bliver en del af markedsføringen af ”On Board Horsens til OL Rio 2016″.

Sejlerne er alle studerende. De kender hinanden og er opvokset i miljøet omkring Horsens Sejlklub. Én sejler har OL-erfaring fra London 2012, og alle har leveret flotte resultater i deres sejlsportskarrierer og har potentialet til at fuldføre missionen, fortæller ”Horsens til OL” hjemmesiden.

Horsens til OL hjemmeside

Horsens til OL facebook side

ISAF Worlds 2014

Santander 2014









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *