fbpx

Tre 'prikker' til danske 49erFX'ere

Inkluder i Newsletter: Ja

Der var op til 20 knobs vind, i pustene op til 25 knob, så det blev en hård men spændende dag for afslutningen på kvalifikationssejladserne i Seiko 49er & 49erFX European Championship i Helsinki i dag.

Mens top besætningerne hos både mændene og kvinderne kæmpede intenst om placeringerne, så var det for mange andre en overlevelsesdag og et spørgsmål om at komme banen rundt uden haverier og uden at vælte.

De danske 49erFX kvinder viste virkelig, at den hårde træning har båret brugt, og alle tre danske besætninger er nu i top 10, når guldfleet sejladserne starter fredag.

De regerende europamestre & juniorverdensmestre, Ida Marie Baad & Marie Thusgaard sejlede suverænt i dag, hvor de startede med en 4.-plads og derefter to ”prikker”, og ligger nu samlet nr. 2.

Her er et lille video klip dels med Ida & Marie, dels andre besætninger som forklarer om "The Graveyard":

Ida & Marie startede på bagbord halse hele dagen for at finde et frit spor væk fra den mere tætte del af feltet og for at komme til første mærke i toppen af feltet. Det gav resultat og de lavede dagens bedste serie. Men endnu mere vigtigt, så var de en af de få besætninger, som undgik at vælte, og de er kun ét point fra førstepladsen.

”Vi gik hurtigt på krydset samt sløren, og fandt nogle gode spor på den venstre side af banen”, sagde Ida Marie Baad, som elsker udfordringen i de relativt hårde vindforhold.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov lavede dagens næstbedste serie med 1-3-3, hvilket bragte dem op på 9.-pladsen sammenlagt, efter en dårlig start på stævnet. De fik afløb for deres glæde efter sejladserne og skriver på deres facebook:

”Heavy wind, heavy comeback! 3. dag til EM bød på en del mere vind end dag 2 -som var aflyst, da der ingen vind var…. Vi fik sejlet 3 ræs, og det gik stærkt. Vi kom igennem med en god serie, og vi er derfor tilbage i gamet. I morgen skal vi sejle i guld feltet (top 26), og der er igen planlagt 3 sejladser. Dagens optur: Sindssygt fedt billede - taget som førende båd flyvende ned ad bakke :))

Maiken & Anne-Julie Schütt lavede tillige en flot serie med 3-4-6 og ligger nr. 6 samlet.

Så det var en super dag for de danske kvinder, som nu ligger 2, 6 og 9 efter kvalifikationsrunden, og pointforskellene er ikke store i toppen - så alt kan ske.

I 49er fortsætter Jonas Warrer & Anders Thomsen med at vise at de allerede efter kort tid ser ud til at ved at ved at finde rytmen og samarbejdet. Det hårde vejr passe også dem godt, hvilket de beviste med konstante topplaceringer 3-4-4 i dag, og samlet ligger de på 7.-pladsen efter kvalifikationssejladserne med kun 10 point op til nr. 1.

De Olympiske mestre fra 2012, Australierne Outterridge/Jensen havde haft en dårlig start på stævnet, men i dag viste de suveræn klasse og vandt alle tre sejladser i deres fleet.

Sølvvinderne ved ungdoms VM i Aarhus, Mads Emil og Christian Peter Lübeck har ikke rigtig fået det til at fungere i Helsinki. De måtte indkassere en DSQ i dagens første sejlads og derefter en 10.- og 15.-plads i deres fleet, men samlet ligger de helt nede som nr. 49, og må sejle i sølv fleet’en.

Event hjemmeside med resultater









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *