fbpx

Toppen af poppen deltager i Hyeres

Inkluder i Newsletter: Ja

Den seneste ISAF World Sailing Cup i Palma de Mallorca var stærkt besat med 1100 deltagere fra mere end 50 nationer. Når den næste world cup starter på mandag i Hyeres, er der lige så mange sejlere på vandet.

Olympiske medaljevindere, verdensmestre og ISAF Sailing World Cup medaljetagere skal konkurrere ud for den franske riviera, i det sidste af de fem ISAF World Sailing Cup stævner.

Feltet i Hyeres ser ud til at blive endnu stærkere, så det danske sejlerlandshold har nu chancen for endnu en gang at vise, at man hører til i verdenseliten. Vi håber på, at de flotte resultater i Palma kan gentages, og måske gøres endnu bedre. I både 49er og 49er FX besatte danske besætninger 2.-pladsen, og der var to i top 10 i Laser Radial. I Nacra 17 Mix og RS:X Mænd blev det til henholdsvis en lovende 14.-plads samt 17.-plads.

De danske ”9er” sejlere er kendt i udlandet for at samarbejde og udvikle hinanden under træning og forberedelser, mens man selvfølgelig er hårde konkurrenter på banen.

Det samme ser man blandt de franske Finn-jolle sejlere, som er på vej mod toppen i Finn-jolle og blev nr. 2 og 3 i Palma. Og det bliver måske lige præcis det, som der skal til for at slå englænderne af ”tronen” i denne klasse.

Stærkt samarbejde mellem franskmænd

Verdensmesteren fra 2011, Giles Scott fra England vandt i Finn-jolle i Palma, og er sammen med de sidste to års VM-sølvvinder Ed Wright de sejlere, der skal forsøge at vinde guld i Rio efter, at Ben Ainslie nu ser ud til at have lagt Finn jollen bag sig.

Men der var franske sejlere på de næste to pladser i Palma, nemlig Thomas le Breton og Jonathan Lobert. Forholdet mellem de franske sejlere er stærkt på land, men når startskuddet går, bliver venskaberne tilsidesat. "Vi deler sejl og master, og vi forsøger at være effektiv i vores planlægning og udvikling," siger le Breton. ”Vi har bevist, at vi er i stand til at arbejde sammen, men når vi er på vandet ønsker alle naturligvis at vinde."

Lobert tilføjer: "Forholdet til Thomas er virkelig godt, og vi arbejder og træner sammen for at blive så gode som muligt. Det er en stor fordel for mig at have sådan en god holdkammerat. Jeg tror virkelig, at en udfordrende udtagelsesproces forbereder dig endnu bedre til OL. Du er altid nødt til at gå forrest og skubbe dine grænser for at være på forkant.”

Parret er en del af det syv både store franske hold i Finn klassen, men de erfarne sejlere, le Breton og Lobert, ser ikke umiddelbart en trussel fra de yngre sejlere, idet de mener afstanden op til dem selv er for stor til at de unge kan nå det de næste to år. Lobert tilføjer: ”Der er nogle virkelig dygtige unge sejlere på vej, og jeg prøver at hjælpe dem til at komme tættere på toppen i klassen. Det vigtigste jeg fortæller dem er at bruge tid på vandet, have det sjovt og så vil resten vil følge efter."

Sejladserne i Hyeres starter mandag den 21. april i alle 10 Olympiske og Paralympiske klasser, og med medal races lørdag den 26. april.

ISAF World Sailing Cup Hyeres hjemmeside









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *