fbpx

Ingen Starbåd i OL 2016

Inkluder i Newsletter: Ja

Nu er det sikkert, at Michael Hestbæk eller andre danskere ikke kommer til at sejle i Star ved OL 2016.

Siden Star røg ud af OL-programmet efter OL 2012, har der været vedholdende rygter om at der var en chance for at Star kunne komme med på OL-programmet 2016, hvis IOC efter ønske fra den brasilianske arrangør komité, støttet af ISAF, ville tillade en ekstra disciplin. Den brasilianske præsident, Dilma Rousseff har også forsøgt at lægge pres på IOC.

Læs også: Star med i Rio OL 2016 ?

International Olympic Committee (IOC) har nu i forbindelse med et Executive Committee møde i Sochi bekræftet, at der ikke bliver ekstra medaljer ved OL 2016, heller ikke til sejlsport. ISAF har fået godkendt de endelige kvalifikations kriterier hos IOC, som er blevet offentliggjort. Dvs. der kommer definitivt ikke flere ændringer nu.

Star klassen er dermed sandsynligvis Olympisk historie, og chancen for at den kommer ind igen er næppe store. Star er dermed den klasse, som har været længst på OL-programmet fra 1932 til 2012, dog ikke med ved OL 1972 samt 2000.

Det er aldrig lykkede Danmark at vinde OL-medaljer i Star. Paul Elvstrøm var tættest på en medalje i Mexico i 1968. Her er danske top 10 placeringer gennem årene:

OL 1968 Mexico, Acapulco: 4. plads i Star: Paul Elvstrøm og Poul Mik-Meyer

OL 1980 Moskva: Tallinn: 5. plads i Star: Jens Christensen og Morten Nielsen

OL 1992 Barcelona: 9. plads i Star: Benny Andersen og Mogens Just

OL 1996 Savannah: 9. plads i Star: Michael Hestbæk og Martin Hjelsberg

OL 2004 Athen: 9. plads i Star: Niklas Holm og Claus Olesen

Finn jollen er den klasse, som har været på OL programmet næst længst, nemlig siden 1952, og Danmark har igennem årene vundet 5 OL-medaljer i Finn: 3 guld Paul Elvstrøm (1952-1956-1960), 1 sølv Jonas Høeg Christensen (2012) og 1 bronze Henning Wind (1964)

Se danske OL resultater og deltagere

Ved ISAF World Sailing Championship i Santander, Spanien medio september 2014 skal der sejles om 138 nationspladser til OL. Yderligere 47 vil blive fordelt ved VM’er I 2015 og de sidste 75 pladser bliver fordelt ved kontinentale mesterskaber. Det er første gang nogensinde, at der kontinentale udtagelser til OL-pladser, og dermed opfylder ISAF endnu et af de kriterier som er vigtige for en Olympisk disciplin. Hver nation kan fortsat kun have én båd per klasse.

Læs mere om OL-kvalifikations reglerne

 









★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 





Udvalgte artikler *