fbpx

Starbåden tilbage på OL programmet i Rio 2016?

Inkluder i Newsletter: Ja

 

Der har længe løbet rygter om Star båden skulle vende tilbage på OL programmet i Rio 2016, nu skulle det være bekræftet at Brasilien har indsendt en ansøgning om at få en ekstra event med i sejlsport.

Ifølge websitet Sailing Anarchy skulle blækket på papiret været tørt. Aftalen er underskrevet, og det skal pointeres at der ikke er tale om en ISAF beslutning, men det pågældende land som afvikler OL – i dette tilfælde Brasilien, kan som arrangør udvælge én sportsgren, og ansøge IOC om en ekstra event.

Stolte STAR traditioner

Brasilien har valgt at søge om et sæt ekstra medaljer i sejlsport, og mon ikke der er tale om Starbåden? Det ville også give ganske god mening, da landet har stolte Starbåds traditioner.

Det er en af de mest OL vindende sejlere gennem tiderne Torben Grael (fire OL medaljer!) som med danske gener via bedsteforældre, har skabt disse stolte traditioner. Torben Grael har tidligere vundet to OL guld samt to bronze, og senest vandt Robert Scheidt/Bruno Prada bronze ved OL i London, så nu får duoen mulighed for revanche på hjemmebane.

Hestbæk/Olesen

Dansk Sejlunion har heldigvis stadig en rigtig god Star båd stående "på lager" – den har egentlig været til salg, men mon ikke de piller skiltet af, og ringer til Hestbæk?

Hestbæk/Olesen satte sig sammen i en Starbåd ganske få måneder før OL i London 2012. Det lykkedes dem at sejle en VM bronze hjem ifm. OL udtagelsen i Hyeres, men de ramte ikke lige trimmet ved OL i London hvor de endte uden for top ti.

Men ingen tvivl, med den rette tid er jeg sikker på Danmark stiller med en yderst kompetent Starbåd ved OL i Rio. Hvem ved, det kunne jo også være en Jonas Høegh Christensen skulle prøve en to-mands båd? Det ville jo være perfekt med lidt kamp om pladsen.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *