fbpx

OL Medal Race: Så ond kan sport være

Inkluder i Newsletter: Ja

Om dagens Medal Race fortæller Jonas

"Jeg vidste han (Ben Ainslie, red.) ville kommer efter mig, det var jeg forberedt på, og det lykkedes mig da også at afvise ham"

Jonas brugt ganske smart dommer båden som forhindring, og da de havde snurret rundt om den et par gange, søgte Jonas mod den side på linjen han havde i sin game-plan.

"Jeg får en klart bedre start end Ben, og går mod venstre. Nu har vi sejler her nogle gange, trænet her i flere måneder, og vi så også venstresiden være god for Star bådene, som sejlede umiddelbart før os, men da jeg skulle bruge den fløj, var det højre der endte med at være bedst. Du kan ikke styre vejret, sådan er sejlsport"

Da Jonas første gang mødte Ben var han lige bag ham, og herfra vidste Jonas at det ville blive svært at komme forbi, Jonas forklarede hvordan han oplevede resten af sejladse:

Ben Ainslie var heldig

"Jeg syntes måske Ben var lidt for våget ved at sejle os så langt ned, 50 meter før gaten på sidste løber ligger PJ (den hollandske båd, red.) faktisk til at vinde guld. Ben var meget heldig, PJ får en straf, han var vist nok i en lille kollision ved en luffematch, hvor han ikke kommer væk hurtigt nok som luv båd." – når først man er bag Ben, er det temmelig svært at komme forbi, men det var lige ved at lykkes på den sidste læns, men desværre."

Jonas, du plejer altid at ødelægge noget på din båd når du er sur?

"Ja det er rigtigt, men det er kun når jeg er sur, og det er jeg ikke. Jeg har sejlet en rigtig god regatta, og jeg ender a point med Ben, så jeg har ingen som helst grund til at være sur, nej overhovedet ikke", jeg er naturligvis lidt skuffet, men det skylder jeg nok ned med et par pints i aften," sluttede Jonas af med et lille afklaret smil på læben.

Kampen for guldet kostede PJ bronzen.

IMG 7184

PJ i mixed zone efter at have tabt den bronze som han nemt kunne have sejlet hjem! Foto Søren Øverup

Den hollandske Finn jolle sejler PJ (P.J. Postma, red.) lå inden dagens Medal Race på en flot tredje. 50 meter før bundmærket kan han kæmpe sig forbi en båd og få guld. PJ fik en straf, må snurrre - og ender som nummer fire samlet. PJ's kampgejst for guldet kostede ham en sikker bronze, og han var SÅ tæt på at vinde guldet foran Ben Ainslie som dermed havde sendt Jonas Høgh ned på tredje, sådan skulle det ikke være! Den franske sejler Lobert løb med bronze.

IMG 7123

Tilskurer i tusindevis havde fundet vej til Nothe, og molerne omkring Weymouth var fyldt til bristepunktet. Sjældent syn når vi taler sejlsport. Foto Søren Øverup