fbpx

Få OL-resultat overblikket her

Inkluder i Newsletter: Ja

 

Det var en lidt blandet dag på vandet, for de danske både, hvor hovedfokus naturligvis var rettet mod Finn jollen. Den historie kender alle vist. RS:X og Match Race pigerne har haft hviledag, som dem vender vi også tilbage til på et andet tidspunkt, men de fem danske både, for du et overblik over her:

Star:

Michael Hestbæk og Claus Olesen endte på den kedelige 11. plads, og er dermed ude af OL. Trist ikke lige at nå med i Medal Race, og jeg er sikker på de to ambitiøse sejlere er skuffet, men Star feltet er som tidligere nævnt ikke bare ét, man lige kommer forbi og blander sig i toppen i, men VM bronzen for nogle måneder tilbage har ganske givet være med til at rejse lidt højere forventninger en 11'er.

470W:

For Henriette Koch og Lene Sommer startede OL i dag. De kom pænt fra start, med en flot femte plads i første sejlads samt en 13. plads. Samlet ligger de otter. Der skal sejles 10 sejladser i alt inden Medal Race, så der er lang vej endnu, og masser af muligheder for at forbedre denne placering. Jeg tror med lidt lykke og lidt held, ja så kan pigerne være en farlig outsider.

Laser:

Thorbjørn Schierup er en af de unge sejlere der skal hente noget erfaring, og det må man sige den 22 årige sejler gør. Han ligger nummer 18 i det 49 båds store felt, og Laser er en ben hård klasse, så det må sige at være godkendt. Thorbjørn lavede en femte og en 23. i dagens sejladser og da jeg talte med han tidligere på dagen, var han godt tilfreds med sin indsats. "Jeg syntes bestemt min femte plads er godkendt, jeg kom godt af sted på den korte bane, og jeg syntes faktisk jeg har knækket koden" udtalte Thorbjørn sig til Bådmagasinet.

49'er

Den danske 49'er med Allan Nørregaard og Peter Lang må siges at sejle elevator sejlads. Dagens tre sejladser endte med en 13-6-16, og kun den midterste kan vist godkendes. Samlet ligger den danske båd otter, og selvom der er fire sejladser tilbage inden Medal Race, så skal de nok til at tage elevatoren op i toppen af feltet, hvis drømmene om medaljer stadig skal leve.

Laser Radial

Anne-Marie Rindom, teamets benjamin på kun 21 år, henter også rigtig god erfaring her ved hendes første OL. Det blev dog til seriens fratrækker i dag med en 27. og 23. i dagens to sejladser. Samlet ligger Anne-Marie Rindom på en godkendt 15. plads i det 41 båds store felt.

Se de samlede resultater for alle sejladser og alle klasser her