fbpx

Ja, jeg har hørt fra Elvstrøm

Inkluder i Newsletter: Ja

Det bliver en gyser af rang, når Finn jollerne søndag sejler om medaljer. De ti bedst placerede både sejler Medal Race, og slutstillingen af de ti indledende sejladser betyder at intet er afgjort, dog kan Jonas Høgh heldigvis ikke blive dårligere end tre'er, så bronzen er sikret. Men Jonas vil mere end det.

Det var en klart mere afklaret Jonas Høgh vi mødte i dagens mixed zone, og som han på en fin måde utrykte det overfor pressen: "Da vi (hans træner, red.) og jeg kom hertil var målet klart at nå Medal Race, med den mulighed for selv at kunne afgøre det, og det har vi nået, det er tæt, men det er dejligt at jeg selv kan afgøre det hele", let the best man win, var attituden.

Det bedste af det hele er af den hollandske båd skal lege med om topplaceringerne, så Ben Ainslie kan ikke bare sejle Match Race på Høghen. Det er et kompliceret regnestykke hvis vi tager den hollandske båd med i gamet, og det skal vi, for bliver Jonas Høgh og Ben Ainslie dårligere end syv, og hollænderen et eller to, ja så løber han med guldet!

Lige nu er stillingen den at Jonas har 26 point, Ben Ainslie 28 og hollænderen "PJ" 42. Placeringerne i Medal Race tæller dobbelt og kan ikke trækkes fra, de sejler kun 10 både på banen, og sejladser er overstået på ca. en ½-times tid!

Melding fra Paul Elvstrøm

Når Jonas Høgh har sejlet godt, så er det tidligere sket det at Paul Elvstrøm har kontaktet Jonas for at tilkendegive sin støtte, og ikke mindst rose Jonas, og på dagens pressemøde kom det frem, "ja Paul har kontaktet mig, med fine komplimenter omkring min sejlads" udtalte Jonas.

Jeg vil sige at hvis det normalt sker når Jonas sejler godt, så er det yderst velfortjent at Paul Elvstrøm har reageret. At føre med to point ned til Ben Ainslie inden Medal Race ved OL, ja det havde Jonas nok solgt sig for inden.

Gyser på søndag

Det bliver en gyser på søndag når Medal Race skal afvikles på den korte bane Nothe helt inden under land, hvor der er mange tilskuere, og de fleste vil jo nok desværre heppe på deres lokale helt Ben Ainslie, men alt er åbent, og som tidligere skrevet er det godt at den hollandske båd er med i gamet, uden den ville Ben Ainslie helt sikkert sejle Jonas Høgh godt ned, men sikre sig på den rigtige side og dermed vinde.

Den af de to Jonas Høgh og Ben Ainslie der bliver bedst placeret, længere fremme end syvende pladsen vinder OL guld!