fbpx

Russiske og hviderussiske officials taber appel - forbliver suspenderet!

Inkluder i Newsletter: Ja

Otte russiske og hviderussiske World Sailing (WS) officials, herunder Council-medlem Tatiana Ermakova, forbliver midlertidigt suspenderet fra deres positioner i WS efter at have tabt en appel. WS uafhængige panel har besluttet at afvise deres appeller om at genvinde deres pladser i forskellige udvalg.

Ermakova fra Rusland er blevet midlertidigt suspenderet sammen med Yana Dobzhitskaya, Natalia Chubenko, Anna Deyanova, Pavel Sobolev, Anastasia Maletina, Natalia Kurbatova Lueders og Polina Golovina.

Yana Dobzhitskaya sidder tillige i Executive Committee i European Sailing Federation (EUROSAF, red.), som har afvist at suspendere hende fra komiteen, hvor hun - helt grotesk nok, netop har deltaget i møder i Wien samtidig med, at WS har udelukket hende.

Læs også artiklen
: Politik når det er værst – uforståeligt at sportspolitikere ikke sanktioneres 

Beslutningen blev truffet af WS i maj efter, at Council med 75 procents flertal blev enige om, at der var "ekstraordinære omstændigheder til midlertidigt at suspendere de relevante World Sailing-medlemmer af udvalg, kommissioner, arbejdsgrupper og andre relevante organer". De berørte officials er ikke i stand til at deltage i WS begivenheder, aktiviteter eller konferencer, før deres suspenderinger er ophævet, og bestyrelsen skal gennemgå situationen hver tredje måned.

Læs gså: World Sailing indfører flere sanktioner mod Rusland og Hviderusland

Lorenz Walch, der forsvarede de suspenderede officials, indgav en appel til WS Judicial Board. Ifølge det uafhængige panel beklagede Walch sig over, at der ikke havde været nogen tilstrækkelig forklaring på suspensionen, og at der ikke var tilstrækkelig information på afstemningsformularerne.

WS juridiske repræsentant udtrykte, at Walch "fundamentalt har misforstået" begrundelsen for suspensionen og afviste påstanden om, at indvirkningen på de sanktionerede officials var "større end skaden" på WS.

WS uafhængige panel konkluderede, at alle de proceduremæssige tidslinjer og krav i reglerne var blevet overholdt og fastslog på, at de ikke mente, at nogen af de skridt WS har taget, har overtrådt organisationens beføjelser. Panelet fastslog tillige, at de fleste argumenter og anbringender "mangler berettigelse" og udtaler om dommen:

"Det uafhængige panel accepterer, at det ville have været klart for dem, der stemte, at de blev anmodet om at gøre det i forbindelse med konflikten forårsaget af Ruslands invasion af Ukraine, og at både Ruslands og Belarus' handlinger efter WS opfattelse er 'så forkasteligt og potentielt skadeligt for W's værdier, bedste interesser og/eller omdømme, at en midlertidig suspension af disse landes repræsentanter var berettiget'."

Russiske og hviderussiske atleter og embedsmænd har fået forbud mod at deltage i World Sailing-begivenheder siden marts 2022, som reaktion på krigen i Ukraine.

Den komplette dom fra WS uafhængige panel kan findes HER (ekstern pdf, red.)

Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Sejlsportsliga

WOW: Kæmpe boost for kvinder i sejlsport – og med Danmark som...

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Udvalgte artikler *