fbpx

World Sailing er flyttet - sparer 70% på kontorleje

Related Articles: World Sailing har fået grønt lys - modtager IOC støtte, World Sailing: Slut med den dyre adresse i London, World Sailings hovedkontor flytter
Inkluder i Newsletter: Ja

Den økonomiske genopretning af World Sailing's tog endnu et stort skridt fremad, idet organisationen nu har gennemført sin flytning til sit nye hovedkvarter i Hammersmith i det centrale London.

Efter at have været baseret i havnebyen Southampton på Englands sydkyst siden februar 1997, foretog World Sailing en dyr og misforstået flytning fra Southampton til Paddington i London i oktober 2017, en adresse som var blevet udvalgt i forhold til andre foreslåede lokaliteter som Genève, Lausanne, Winchester, Madrid, Barcelona og Valencia.

Forhenværende præsident for World Sailing, Kim Andersen sagde dengang: 

"Bestyrelsen og jeg har valgt den vej, som er bedst for World Sailing. Vi har selvfølgelig taget hensyn til World Sailings DNA som helhed - heriblandt de kompentencer og færdigheder som vi har brug for, så organisationen fungerer og er velsmurt. Samt det aspekt, at vi skal være en international organisation med muligheder for flersprogede kompetencer og tilgængelighed. Det hele har været nøje vendt, og vi er glade for at meddele, at vi har besluttet at flytte hovedkvarteret til London. Det vil være det bedste for organisationen og sejlsporten".

IOC lån reddede WS fra likvidation
Et var flytningen 80 miles til London, men endnu mere var afgørende var en voldsom stigning i omkostningerne sammen med tabet af medarbejdere, der ikke flyttede med. Dette viste sig ikke, at være i WS bedste interesse, hvilket blandt andet bidrog til Kim Andersens valgnederlag og CEO Andy Hunts exit i december 2019.

Den anstrengte økonomi blev ydermere et kæmpe problem i forbindelse med et års udsættelse af Tokyo 2020-legene, for som et internationalt forbund, der er afhængig af OL-finansiering, skabte det så store likviditetsmæssige problemer, at man måtte anmode International Olympic Committee (IOC) om et lån som forskud på de OL-penge man ville modtage efter afviklingen af OL i sommeren 2021. 

Samtidig havde man også store underskud på driften, blandt andet på grund af mistede sponsorindtægter (Gazprom, red.) samt kæmpe meromkostninger ved flytningen - og det meget dyre domicil i London.

Da WS i 2020 udnævnte sin nye CEO David Graham blev hans primære opgave sammen med den nye præsident og bestyrelse at få styr på organisations driftsøkonomi og organisation igen. David Graham sagde dengang, at hvis WS ikke havde modtaget bistand fra IOC, så ville WS have trådt i likvidation.

70% besparelse på kontorleje
Flytningen til nye lokaler i Hammersmith var en helt afgørende beslutning, men det tog tid at afvikle lejeaftalen for det dyre domicil. Flytningen giver fremadrettet en løbende omkostningsbesparelse på 70% sammenlignet med de tidligere kontorfaciliteter i Paddington, nominelt en kæmpemæssig reduktion af omkostningerne fra 4,9 mio. kr. til 1,4 mio. kr. 

CEO Davis Graham siger om flytningen: 

"De nye omgivelser er blevet renoveret og tilpasset vores formål, og vil give os mulighed for at arbejde sammen igen og implementere en effektiv blanding af fjern- og hybridarbejde.  Vi vil fortsætte med at tilbyde den model til personalet, da vi ligesom virksomheder over hele verden har set, at den er succesfuld og gavnlig for vores drift. De besparelser vi opnår ved dette træk, kan investeres tilbage i sporten til gavn for sejlere over hele verden. Dette er en mulighed for at reformere sporten, organisere mhp. fremtiden og nå vores strategiske mål som organisation uden fortidens økonomiske byrder."

Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Sejlsportsliga

WOW: Kæmpe boost for kvinder i sejlsport – og med Danmark som...

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Udvalgte artikler *