fbpx

Historisk! - Første gang at lande udelukkes fra møder - vi har talt med Line Markert

Related Articles: World Sailing indfører flere sanktioner mod Rusland og Hviderusland
Inkluder i Newsletter: Ja

World Sailing strammede i denne uge sanktionerne mod Rusland og Hviderusland/Belarus med øjeblikkelig virkning! Dermed er det første gang nogensinde, at lande bliver udelukket fra det politiske og organisatoriske arbejde i sejlsportens globale organisation.

Dansk Sejlunions formand Line Markert deltager i WS halvårsmøde som foregår netop nu - fra den 26. - 29. maj i Abu Dhabi i de Forenede Arabiske Emirater. Udover Line Markert og den nordiske gruppes to Council medlemmer, er der ingen af landene som sender nogen observatører til møderne, som foregår i skyggen af krigen i Ukraine.

Bådmagasinet talte med Line Markert umiddelbart før afrejsen, og hun hilser World Sailings opstramning af sanktionerne velkommen:

”Dansk Sejlunion har lige siden invasionen af Ukraine arbejdet hårdt for, at World Sailing skulle udelukke russiske og belarussiske aktive i alle aktiviteter inden for international sejlsport. World Sailing har udelukket sejlere og andre aktive (trænere, dommere m.v., red.). Det har derfor undret os meget, at World Sailing ikke har været konsekvente og udelukket russiske og belarussiske komité-medlemmer og politikere, udtaler Line Markert til Bådmagasinet - og tilføjer "Dansk Sejlunion er naturligvis tilfredse med, at World Sailing endelig har fulgt vores krav og har udelukket russiske og belarussiske komité-medlemmer og politikere. Jeg håber lige som alle andre, at verdenssituationen snart ændrer sig, så vi igen kan koncentrere os om sejlsport og have alle med ved bordet. Det er trist og ærgerligt, at det er nødvendigt at tage politiske standpunkter i sporten. Sport er og skal være et frirum, hvor vi kan mødes uanset fx politiske, kulturelle og religiøse forskelle” slutter Markert.

Læs om alle de konkrete sanktioner - i Bådmagasinets artikel herunder.

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Kapsejlads

Nations VM: Finalen Live kl. 13:45 - se highlights fra Semi

Kapsejlads

Godt sømandskab overvinder det vildeste havari

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Udvalgte artikler *