fbpx

Ny tvivl om fire olympiske discipliner!

Et næsten fast diskussionspunkt på WS møder er de olympiske klasser, og for mange er det tankevækkende, at WS på denne måde konstant skaber usikkerhed om OL sejlsportsprogrammet.

På WS halvårsmøde i Abu Dhabi i disse dage er lagt op til en evaluering og drøftelse af 4 af de 10 olympiske discipliner, idet WS Council tilbage i november 2021 besluttede, at følgende 4 discipliner – hvoraf de 3 var nye - skulle evalueres i relation til OL 2028 programmet:

  • Men’s Kite – Formula Kite
  • Women’s Kite – Formula Kite
  • Mixed Dinghy 470
  • Mixed Multihull Nacra 17

En arbejdsgruppe under Events Committee har afleveret en rapport til WS halvårsmøde, som giver anbefalinger på, om eventen skal fastholdes eller udskiftes, og/eller om bådtypen skal fastholdes, udvikles eller udskiftes. 

Naturligvis skal WS løbende sikre, at det olympiske program er tidssvarende i forhold til såvel sejlsportens udvikling som IOC’s kriterier for alle sportsgrene, men når man allerede midt i en olympiade starter en ny diskussion om 4 af de 10 olympiske discipliner, så kan det skabe unødig uro og tvivl blandt sejlerne. Og dette skal ikke mindst ses i lyset af, at 3 af de 4 discipliner faktisk er nye på OL-programmet.

Derfor kan man med rette stille det spørgsmål, hvorfor WS ikke i højere grad forsøger at skabe en kontinuitet, således at sejlerne kan planlægge udover en tidshorisont på 4 år, og denne gang kun 3 år pga. udsættelsen af OL til 2021.

En olympiske karriere er jo meget sjældent kun fire år, den er snarere 8, 12 eller 16 år. Kigger man på de fleste andre olympiske sportsgrene, så bevares de samme discipliner i mange år. I en udstyrstung sport som sejlsport, er dette selvfølgelig vanskeligere, men alt for mange løbende udskiftninger af især bådudstyret kan alt andet lige betyde, at det bliver sværere at rekruttere nye sejlere til OL-disciplinerne, idet de ofte starter en satsning med et tidsperspektiv på mindst to olympiske sejlsportskonkurrencer.

Som udgangspunkt anbefaler arbejdsgruppen, en ny Kite eller Wing disciplin samt nyt udstyr, fastholdelse af 470 Mixed disciplinen samt at finde nyt bådudstyr til Mixed Multihull disciplinen (foiling eller ikke-foilende). I relation til Nacra 17 har der både været fokus på kvaliteten af udstyret samt sikkerheden.

Det bliver spændende at se, hvordan denne diskussion ender i Council på søndag.

Det står allerede nu fast, at 6 resterende OL discipliner vil være de samme ved både OL 2024 i Paris og OL 2028 i Los Angelos:

  • Men’s Windsurfing - iQFOiL
  • Women’s Windsurfing – iQFOiL
  • Men’s Dinghy – ILCA 7
  • Women’s Dinghy – ILCA 6
  • Men’s Skiff – 49er
  • Women’s Skiff – 49er FX

Få hele rapporten her: Event Review Working Party Report for the 2022 Mid-Year Meeting

The Ocean Race

The Ocean Race: Sydhavet agter, Atlanten forud

Havne

Bøgeskov Havn - en af mange, melder klar til sejlerne

Kort nyt

Sejlklubben Rødvig Stevns trænede i svømmehallen

Kapsejlads

Overvældende weekend for J/70-sejlerne

The Ocean Race

Voldsomt vejr kostede hovedskade

Kort nyt

Hvem skal drive medlemsrestauranten i Sletten Baadeklub? 

★ Interview & Portræt

★ Producerer fremdrift til sejlbåde på alle verdenshave

Udvalgte artikler *