DS formand Line Markert frustreret - og skuffet

Related Articles: Kim Andersen tabte valget - Quanhai Li ny præsident for World Sailing

World Sailings præsident hedder Li Quanhai de næste fire år. Det stod klart søndag middag, efter valgresultatet blev offentliggjort under organisationens virtuelle generalforsamling. Quanhai opnåede 68 stemmer og han erstatter dermed danske Kim Andersen på posten, der ved valget fik opbakning fra 60.

Med Quanhai Li ved roret, og som et forholdsvis ubeskrevet blad i international sejlsport, er fremtiden for World Sailing organisationen, og hvordan den konkret ser ud fortsat uvist, udtaler Line Markert, formand for Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse. 

– Jeg ønsker naturligvis Li Quanhai tillykke med valget som præsident. Vi vil fra dansk side fortsætte vores arbejde med at bringe World Sailing og sejlsporten fremad med den nye præsident og hele den nye bestyrelse i spidsen. Vi kender desværre ikke Li Quanhai ud over de valgløfter, han har givet for at opnå valg. Derfor bliver det spændende at se, hvordan han vil udvikle World Sailing og sejlsporten.

Selv om Line Markert naturligvis respekterer afstemningen, udtrykker hun samtidig stor skuffelse over resultatet. Et resultat, der bærer præg af de stridigheder i og omkring organisationen, og den hetz som konservative kræfter, i følge Markert, har ført mod Kim Andersen gennem det seneste år.

- Striden omkring Kim har selvfølgelig haft stor betydning for valgets udfald i dag, og det ærgrer mig. Kim Andersen og Dansk Sejlunion har arbejdet for en tiltrængt modernisering og udvikling af organisationen, og det er selvfølgelig en skuffelse, at vi ikke får mulighed for at gøre arbejdet færdigt. Derfor er det også med stor frustration, jeg må konstatere, at Kim Andersen ikke opnåede genvalg, slutter formanden for Dansk Sejlunion Line Markert.Kapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

World Sailing

Kim Andersen: Anke mod frifindelse afvist

Kapsejlads

TJV: Class 40 podiet fuldendt

Kapsejlads

Ufrivillig bomning koster ARC-deltager livet  

★ Artikel

★ Dansk fyrskib skabte varme i kold krig

Tursejlads

Det regner med penge over Göta Kanalen

Motor

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Udvalgte artikler *


Produktnyt