fbpx

DS formand Line Markert frustreret - og skuffet

Related Articles: Kim Andersen tabte valget - Quanhai Li ny præsident for World Sailing
Inkluder i Newsletter: Ja

World Sailings præsident hedder Li Quanhai de næste fire år. Det stod klart søndag middag, efter valgresultatet blev offentliggjort under organisationens virtuelle generalforsamling. Quanhai opnåede 68 stemmer og han erstatter dermed danske Kim Andersen på posten, der ved valget fik opbakning fra 60.

Med Quanhai Li ved roret, og som et forholdsvis ubeskrevet blad i international sejlsport, er fremtiden for World Sailing organisationen, og hvordan den konkret ser ud fortsat uvist, udtaler Line Markert, formand for Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse. 

– Jeg ønsker naturligvis Li Quanhai tillykke med valget som præsident. Vi vil fra dansk side fortsætte vores arbejde med at bringe World Sailing og sejlsporten fremad med den nye præsident og hele den nye bestyrelse i spidsen. Vi kender desværre ikke Li Quanhai ud over de valgløfter, han har givet for at opnå valg. Derfor bliver det spændende at se, hvordan han vil udvikle World Sailing og sejlsporten.

Selv om Line Markert naturligvis respekterer afstemningen, udtrykker hun samtidig stor skuffelse over resultatet. Et resultat, der bærer præg af de stridigheder i og omkring organisationen, og den hetz som konservative kræfter, i følge Markert, har ført mod Kim Andersen gennem det seneste år.

- Striden omkring Kim har selvfølgelig haft stor betydning for valgets udfald i dag, og det ærgrer mig. Kim Andersen og Dansk Sejlunion har arbejdet for en tiltrængt modernisering og udvikling af organisationen, og det er selvfølgelig en skuffelse, at vi ikke får mulighed for at gøre arbejdet færdigt. Derfor er det også med stor frustration, jeg må konstatere, at Kim Andersen ikke opnåede genvalg, slutter formanden for Dansk Sejlunion Line Markert.









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *