DS formand Line Markert frustreret - og skuffet

Related Articles: Kim Andersen tabte valget - Quanhai Li ny præsident for World Sailing

World Sailings præsident hedder Li Quanhai de næste fire år. Det stod klart søndag middag, efter valgresultatet blev offentliggjort under organisationens virtuelle generalforsamling. Quanhai opnåede 68 stemmer og han erstatter dermed danske Kim Andersen på posten, der ved valget fik opbakning fra 60.

Med Quanhai Li ved roret, og som et forholdsvis ubeskrevet blad i international sejlsport, er fremtiden for World Sailing organisationen, og hvordan den konkret ser ud fortsat uvist, udtaler Line Markert, formand for Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse. 

– Jeg ønsker naturligvis Li Quanhai tillykke med valget som præsident. Vi vil fra dansk side fortsætte vores arbejde med at bringe World Sailing og sejlsporten fremad med den nye præsident og hele den nye bestyrelse i spidsen. Vi kender desværre ikke Li Quanhai ud over de valgløfter, han har givet for at opnå valg. Derfor bliver det spændende at se, hvordan han vil udvikle World Sailing og sejlsporten.

Selv om Line Markert naturligvis respekterer afstemningen, udtrykker hun samtidig stor skuffelse over resultatet. Et resultat, der bærer præg af de stridigheder i og omkring organisationen, og den hetz som konservative kræfter, i følge Markert, har ført mod Kim Andersen gennem det seneste år.

- Striden omkring Kim har selvfølgelig haft stor betydning for valgets udfald i dag, og det ærgrer mig. Kim Andersen og Dansk Sejlunion har arbejdet for en tiltrængt modernisering og udvikling af organisationen, og det er selvfølgelig en skuffelse, at vi ikke får mulighed for at gøre arbejdet færdigt. Derfor er det også med stor frustration, jeg må konstatere, at Kim Andersen ikke opnåede genvalg, slutter formanden for Dansk Sejlunion Line Markert.Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder