fbpx

World Sailing: Kim Andersen videre til næste valgrunde

World Sailings første valgrunde om præsidentvalget er afsluttet, og Kim Andersen er sammen med kineseren Quanhai Li gået videre til den afsluttende valgrunde, efter at ingen kandidater fik mere end 50% i første runde.

Det er nok overraskende for mange, at det er Quanhai Li som går videre af de tre oppositions kandidater og ikke spanieren Gerardo Seeliger, som mange havde spået størst chancer af de tre. Den tredje kandidat fra Uruguay, Scott Perry havde ikke så store chancer, idet det kom frem, at han ikke kunne indrejse i USA pga forretningsforbindelser i Saudi Arabien, der har forbindelser med Al Quada. Derudover har han også haft ansvar for en del af de økonomiske problemer Som World Sailing har oplevet de seneste otte år.

Ialt 127 medlemslande stemte i første valgrunde, hvilket er rekord for World Sailing, men det er også første gange nogensinde at landene har kunnet stemme digitalt. Normalt deltager kun ca 80-90 lande i WS generalforsamling og dermed præsidentvalget.

Afstemningen sluttede i går, den 16. oktober - og valgkomiteen har den 17. oktober gennemgået og verificeret alle stemmesedler uden nogen uregelmæssigheder.

Præsidentvalg anden runde
Da ingen af kandidaterne opnåede 50% af stemmerne for at blive valgt, afholdes nu en anden valgrunde mellem de to øverste kandidater, nemlig Kim Andersen (DK) og Quanhai Li (Kina).

Det store spørgsmål er hvordan stemmerne fra Gerardo Seeliger og Scott Perry vil fordele sig? Hvis oppositionen mod Kim Andersen er stærk nok, så kan Quanhai Li få fordel heraf.

På den anden side kan det være en fordel for Kim Andersen, at mange lande vil være betænkelige ift en præsident fra Kina.

Quanhai Li har siddet i WS Executive Committe som vicepræsident og nærmest været “usynlig”, men har samtidig været en del af den samlede ledelse under Kim Andersen, som er blevet kritiseret, specielt i relation til økonomien og flytningen af kontoret til London.

Afstemningen starter tirsdag den 20. oktober 2020 og lukkes klokken 1500 UTC fredag ​​23. oktober 2020. Antallet af stemmer på de to kandidater vil blive offentliggjort af valgkomiteen på generalforsamlingen søndag den 1. november.

Valg af vicepræsidenter
Valgkomiteen har oplyst at der ved afstemningen om de 7 vicepræsidenter blandt 16 kandidater er opnået et resultat, og at der ikke er behov for yderligere afstemningsrunder.

Resultatet bliver tillige oplyst på generalforsamlingen den 1. november og derefter på sailing.org og via mail til samtlige World Sailings 140 medlemslande.