World Sailing: En kandidat til vice-præsidentposten

Related Articles: Fik du læst: To interviews med gode OL-råd til World Sailing, Finn: Endnu et åbent brev til Kim Andersen og World Sailing, Gerardo Seeliger announces candidacy for President of World Sailing , World Sailing: Præsident Kim Andersen i kampvalg

Der er stadig over et år til der skal stemmes om hvem der skal føre World Sailing videre, i en tid hvor sejlsporten er under stor forandring. Valget til præsidentposten, som i øjeblikket besættes af danske Kim Andersen, kommer til at foregå i november 2020, men allerede nu har en kandidat meldt sig som til posten, så et kampvalg er u-undgåeligt. 

Tilbage i august meldte spanske Gerardo Seeliger, Finnjollesejler, sig som kandidat til World Sailing præsidentposten, og i Live-udsendelsen på Sailing Illustrateds Facebook side, kunne man fredag aften dansk tid, høre den italienske sejler og værftsejer Luca Devoti ytre sig med ønske - om at stille op til posten som vice-præsident for World Sailing.

Jolleværft
Udover den 56 årige Luca Devoti selv er aktiv sejler, vundet OL sølv i Finnjolle tilbage i Sydney år 2000, ja så har han gennem en menneskealder arbejdet med sejlsport, været en del af Americas Cup tilbage i Valencia i 2007, uddannet sig som coach, men mere opsigtsvækkende vil det nok være at Devoti også ejer et bådværft – eller nærmere beskrevet, et værft der bygger joller, og ja – du gættede nok rigtigt, også Finnjoller!

Netop Finnjollen, og dens exit fra OL programmet efter Tokyo 2020, har skabt rigtig meget polemik i sejlerkredse verden over. Der herskede tvivl om afstemningen på et møde tilbage i 2018 i World Sailing nu også var foregået korrekt – en afgørelse som blev afgjort med tæt på mindst mulig margin.

Efter Tokyo findes der ingen jolle som passer til mænd på +85 kg i OL sammenhæng, og lige pt. foregår der rigtig meget lobbyarbejde for at få Finnjollen tilbage på OL programmet.

Om Finnjolle polemikken kan være til Luca Devotis fordel skal vi absolut ikke begynde at gætte på, men faktum er, at det lige nu ser ud til at blive noget af et kampvalg vi kommer til at opleve.

Dukker der mon flere kandidater til posterne i World Sailing op?