World Sailing show #2: Van Den Heede tæt på mål i Golden globe Race

Golden Globe race har snart første mand i mål. Se de nye F50 foilende katamaraner – cat på steroider.

The Golden Globe – Kapsejladsen der ændrede verden

For 50 år siden sponserede The Sunday Times en kapsejlads jorden rundt og lavede historie. Kapsejladsen hed Golden Globe Race, og var den første solokapsejlads jorden rundt.

Den blev vundet af den legendariske Robin-Knox Johnston, der var den eneste der gennemførte sejladsen. Ud af ni sejlere, udgik fire før Atlanten, en sank bare 1100 sømil før mål, en gik ikke i mål – men satte ud på en ny omgang og endte på Haiti, og en begik selvmord.

I juni sidste år stod 17 sejlere ud på samme sejlads, en halvtreds års jubilæumssejlads, for at mindes og fejre den historiske sejlads. Her syv måneder senere er feltet reduceret til seks, og de første to både med Jean-Luc Van Den Heede og Mark Slats er på vej mod målet i Les Sables d’Olonne.Det forventes at Jean-Luc Van Den Heede er i havn tirsdag morgen.

F50 katamaran – cat på steroider

D. 15. februar starter 1. etape af SailGP i Sidney, i de nybyggede foilende F18 katamaraner fra New Zealand. Seks teams fra hhv. UK, USA, Frankrig, Kina, Japan og Australien skal sejle i alt fem kapsejladser rundt om i verden i løbet af 2019. Starten går i Sidney, og feltet fortsætter til San Francisco, New York, Cowes og Marseille. Farten er 50 knob plus!Kapsejlads

Round Denmark Race har sat dato på eventet

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Kort nyt

Raymarine - nu med mere skarphed og kontrol

Udvalgte artikler *