fbpx

Byd ind på World Sailing Keelboat World Championship 2019

Inkluder i Newsletter: Ja

Det allerførste World Sailing (tidligere ISAF. red.) Keelboat World Championship skal sejles I 2019. Nu kan der bydes ind med værtsskab – og leverandør af både søges også.

Invitationen fra World Sailing henvender sig til byer og større organisationer, der kan magte at være vært for 40 både, 240 sejlere og hele pakken med publikum mm. Og kravene er ikke små. Faktisk udelukker det mange, ikke bare byer, men også mange lande vil næppe kunne komme i betragtning. Der stilles nemlig krav til bl.a. de fysiske rammer: pressefaciliteter, officals, tilskuere, måling, osv. Men også vandkvaliteten skal være i orden, og med et OL i Brasilien i erindring, er der nok flere der er udelukket fra at byde ind.

Værten skal råde over et sejladsområde med 1,5-2,5 sømil i diameter, og tæt på land, så det også bliver tilskuervenligt. Herhjemme vil det næppe være for vovet at påstå, at Sailing Aarhus nok er den eneste organisation, der kan magte den opgave.

Mixbesætning og one-design

World Sailings Keelboat World Championship bliver med mixede besætninger, og er en konkurrence mellem nationerne i one-design kølbåde. Her er en sammenligning med Sejlsportsligaen måske ikke helt ved siden af, blot i en noget forstørret version med større både, og en meget større event. Hele arrangementet skal foregå over en uge, med måling og registrering søndag og mandag, og sejlads fra tirsdag til finalesejlads søndag. Der skal kunne deltage 40 hold med op 240 sejlere.

Deadline 14. juli

World Sailing skal have buddene omkring værtsskabet kl. 23:59 (BST) den 14. juli 2018. Beslutningen om, hvem der får eventen bliver afgjort den 15. august 2018 af World Sailings bestyrelse.

Se alle kravene til værtsskabet her

Hvad skal der sejles i?

Samtidig med, at der søges en vært, vil World Sailing også gerne have forslag til kølbåde, der vil være velegnede til eventen, der skal sejles i 2019 and 2020. Her skal leveres 20 fuldstændig ens både – og et team, der kan servicere bådene under stævnet. Her er et udpluk af kravene.

• En enkeltskroget kølbåd på 8-12 meter
• Sloop rig
• Designet til tætte sejladser
• Udfordrende for en besætning på fire til seks personer
• Lavet i glasfiber
• Skal kunne sejle i vind mellem ca. 5-16 m/sek.

Her er deadline kl. 23:59 (BST) den 14. juli 2018. Herefter følger en evaluering til 7. september, og den endelige beslutning bliver annonceret d. 18. september 2018.

Læs hele kravsspecifikationen her









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *