fbpx

Star Sailors League modtager flot anerkendelse af World Sailing

Inkluder i Newsletter: Ja

Starbåden som er designet helt tilbage i 1911 har efterhånden opnået en nærmest kult status, selv om båden sluttede sin OL karriere efter OL i London 2012. Det er en rigtig stærk international klasseorganisation som står bag Starbåden, og det virker som båden og klassen bare nægter at dø – heldigvis.

Dansk VM med succes

I den forgangne sæson afviklede Troense på Taasinge årets VM, og her fik man virkelig et godt billede i hvor stærkt klassen står. Et super flot og ganske imponerende VM, som efterfølgende blev rost til skyerne af de internationale Star sejlere, som helt sikkert er vant til lidt af hvert, på den gode måde.

Ny dansk båd

Om det er VM i Troense der har fået Jørgen Schönherr til at investere i en Star, skal jeg lade være usagt, men her på redaktionen erfarer vi, at den garvede Drage sejler har investeret i en Starbåd. Lokalt i Hellerup Sejlklub trænes der vinteren igennem, hvor 4-5 Starbåde sætter hinanden i stævne.

Flot anerkendelse

Ved det netop overstået års konference i World Sailing anerkendte man Starbåden og deres Star Sailors League ved at tildele Star Sailors League titlen som ’Special Event’. Det vil sige at deres gennemgående serie i løbet af en sæson, bliver af World Sailing sat på niveau med Volvo Ocean Race, Americas Cup, Extreme Sailing Series og World Match Racing Tour. Ganske imponerende af en klassebåd.

Selve serien SSL kan da også noget som mange andre savner – stable store pengepræmier på benene, men det er ganske givet ikke det som får de helt store navne til at vende tilbage til Starbåden igen og igen.

Finalen i SSL sejles primo december, og du kan følge det hele live. Det skal vi nok vende tilbage til her på Bådmagasinet, indtil da – nyd lige denne her promotion video. Hvem pokker gad ikke at være på Bermuda om små tre uger?

Kapsejlads

Regatta Royale: Yacht Club de Cannes trodser World Sailing, og...

Motor

Hondag V8: Ny 'power-påhæng' med udvidet tyverisikring

Branchenyt

Princess Yachts Denmark udnævner ny direktør

Kort nyt

'Togtet': Foredrag trak fulde huse - og mere til

Havne

Nyborg Marina: Glæder sig over besøgstallene

Kapsejlads

Spangsberg Cup: Ubetinget Danmarks sødeste én dags...

★ Interview & Portræt

★The Ocean Race vil tilbage til rødderne

Kapsejlads

E Jolle: Hvilken sæsonafslutning - Harboe Cup leverede varen

Kapsejlads

Harboe Cup: Et fantastisk sensommerstævne

Kapsejlads

Knarr DM: Rent 'North Sails' podie

Udvalgte artikler *