fbpx

Kim Andersen gjorde det - ny præsident for World Sailing

Inkluder i Newsletter: Ja

De næste fire år kommer sejlsporten på verdensplan under dansk ledelse. 59-årige Kim Andersen vandt søndag et tæt kampvalg om præsidentposten i World Sailing ved organisationens generalforsamling i Barcelona.

Med 30 medaljer er sejlsport Danmarks stærkeste OL-disciplin gennem tiderne. Nu er der for første gang også en dansker i spidsen for den internationale sejlsport på det organisatoriske niveau.

Søndag vandt 59-årige Kim Andersen kampvalget om præsidentposten i World Sailing. Det blev en kendsgerning efter to valgrunder ved organisationens generalforsamling i Barcelona.

I første runde opnåede Kim Andersen 44 stemmer mod 43 til den siddende præsident, Carlo Croce fra Italien. Der var 11 stemmer til den tredje kandidat, Paul Henderson, Canada, som herefter var ude af afstemningen.

I anden runde blev valget afgjort med 52 stemmer til Kim Andersen mod 46 til Carlo Croce.

"Jeg takker for den støtte, jeg har modtaget, og jeg vil love at arbejde målrettet de næste fire år frem. Vi er nået langt inden for sejlsporten, men jeg er overbevist om, at vi kan gøre det endnu bedre. Mit fokus bliver at booste sejlsportens OL-status, at skabe global vækst for sporten samt at sikre større gennemsigtighed," sagde Kim Andersen i en kort takketale til de delegerede umiddelbart efter valget.

World Sailing indstiller alle OL-klasser til genvalg

Foruden præsidentvalget blev en række beslutninger truffet på generalforsamlingen.

Blandt andet vil World Sailing indstille til IOC, at OL-sejladserne i Tokyo 2020 bliver med de samme ti bådklasser som ved OL i Rio.
Udvalgte artikler *