fbpx

Scuttlebutt: Kim Andersen favorit som World Sailing Præsident

Inkluder i Newsletter: Ja

Søndag er der valg til posten om at blive præsident for World Sailing - og som tidligere nævnt her på sitet, ja så stiller forhenværende KDY-formand, nuværende Dragesejler og medlem af World Sailing Counsil, Kim Andersen op. Og det er med gode udsigter til at vinde, i hvert tilfælde hvis man skal tro Rob Kothe, vores forhenværende partner i Sail-World, som har skrevet en artikel til Sailing Scuttlebutt.

Kort fortalt om de tre kandidater, ifl. Rob Kothe:

  • Nuværende præsident Carlo Croce, 71 år (Italien) - varm luft, tomme løfter og der sker intet - ønsker ikke at tale med pressen...!
  • Forhenværende ISAF præsident Paul Henderson, 81 år (Canada) - en kandidat der udelukkende stiller op i protest...!
  • Kim Andersen, 59 år (Danmark) - forfriskende, nytænkende og visionær og går ind for gennemsigtighed. En kandidat som virkelig vil sejlerne og sejlsporten det godt...!

Rob Kothe skriver

Den nuværende præsident for World Sailing, Carlo Croce, har nu siddet på posten i fire år. Det er ikke lutter lagkage, der har præget hans præsidentperiode. En af de store udfordringer med Croce ved roret har været det skuffende Youth World Sailing Championship i Dubai og store planlægningsproblemer mellem klassernes VM og World Cups.

Perioden under Carlo Croces minder om, citat: 'En bil, der brænder dæk af, laver en masse støj, røg og lugt af brændt gummi - men når røgen stiger til vejrs, så har bilen ikke flyttet sig en tomme fra stedet'.

Oveni dette har der været kritik af den manglende gennemsigtighed i World Sailings organisation under Croce. Carlo Croce har blandt andet nægtet at udtale sig til flere medier. Forespørgsler om interviews bliver ignoreret fra Carlo Croces side, hvilket kan undre, når man stiller op til en så vigtig post!

De seneste par år har Carlo Croce overladt kommunikationen til andre. Vicepræsident for World Sailng, Gary Jobson, måtte stå til regnskab for skandalerne ved Youth Worlds i Malaysia tilbage i 2015, hvor flere israelske sejlere blev nægtet indrejse og dermed deltagelse i stævnet. Mange er dog enige om, at hovedansvaret ligger ved Carlo Croce.

Interessant er det, at det ikke kun er medierne, der er forundret over dette. Et af de ofte stillede spørgsmål fra de delegerede ved World Sailings årlige konference i Barcelona er: "Hvis du ikke er komfortabel med at forklare og forsvare dine planer og beslutninger, er du så den rette person til at være præsident?"

Dertil kommer en voksende kritik af, at World Sailings nuværende præsident synes at være konfliktsky. Ydermere har Carlo Croce bevaret sit formandskab for den italienske Føderation og en italiensk yacht klub. Noget der støder flere medlemslande under World Sailing.

Protestkandidaten + favoritten!

Den tidligere ISAF præsident, Paul Henderson på 81 år, har meldt sig som kandidat, som en protest til Carlo Croce. En ting er sikkert han er langt fra at kunne vinde præsidentposten for World Sailing. Anderledes ser det ud for danske Kim Andersen, der er 59 år, aktiv Dragesejler og formand for World Sailings Equipment Committee.

Kim Andersen har en stor erhvervskarriere bag sig. Den har blandt andet bragt ham til Tyskland og Australien, og Kim Andersen har rejst i hele verden for at være med til at starte virksomheder op - i Asien og USA. Kim Andersen har været en del af det danske olympiske hold fra 1992-2002 - herunder holdleder under legene i Sydney. Kim Andersen har længe været involveret med arbejde i ISAF regi - både med 'events' og udstyr.

Se også: Kim Andersen har meget på hjertet - tjek på websitet her

Kim Andersen udtaler: "Vi har brug for lederskab...når det kommer til IOC og olympisk sejlads blot for at nævne nogle eksempler. Vi bør komme til dem og fortælle, hvordan vi vil udvikle sejlsporten, hvordan vi opnår lighed mellem kønnene, og hvordan vi ønsker at præsentere sporten til et større publikum via medierne".

"I stedet for at være proaktiv, har det altid været den anden vej rundt, og det skal ændre sig, fordi vi skal undgå beslutninger, der ender med at koste sejlernes deltagelse. Det blev besluttet at beholde de samme bådtyper og udstyr til legene i 2016 og 2020. Nu genåbnes beslutningen om Tokyo, og det bevirker World Cup stævner og sejlerne, der går efter legene i Tokyo.

Hvis du tager til Melbourne eller endda planlægger at tage til World Cup stævnet i Miami, så er det meget rart at vide, hvilke klasser der rent faktisk er olympiske klasser. En masse nye hold går jo og opbygger deres kampagne allerede nu. En beslutning i maj måned til næste år vil kun give 15 måneders forberedelse for holdene, for de første kvalifikationssejladser skal sejles i Aarhus. Jeg synes, at det er en stor fejltagelse fra den nuværende ledelse", lyder det fra Kim Andersen.

"Hvis det lykkedes mig at blive valgt, er min prioritering at lede organisationen. Det vil betyde et tæt samarbejde med Andy Hunt og teamet i Southampton for at sikre, at bestyrelsesbeslutninger kan udføres effektivt.

Vi må i kontakt med IOC for at få det olympiske udstyr på plads. Jo hurtigere, vi kan få bådklasserne og udstyret bekræftet, jo hurtigere kan vi arbejde videre med de vigtige 2020 problemstillinger - som er at udbrede sejlsporten til et større publikum, og i det bedste format der kan løfte interessen for vores sport".

Jeg har lovet, at hvis jeg bliver valgt som præsident for World Sailing, så vil jeg bede medlemslandene om at fremføre deres top fem liste over vigtige problemstillinger. Så kan vi ved mødet i maj måned sammen prioritere og vælge retning for alle kommitter under World Sailing. På den måde sejler vi alle i samme retning, det giver mere mening".

Kim Andersen kandidatur ses i Barcelona som et tiltrængt forfriskende pust både af medlemmer af rådet, sejlere og medier. Der bliver lagt mærke til, at Kim vil mere åben- og gennemsigtighed i World Sailing. Han har støtte fra Asien, Stillehavet, Emiraterne, flere sydamerikanske land og store dele af Europa. Spørgsmålet er om det er nok?

Afgørelsen på, hvem der bliver World Sailings næste præsident, falder nu på søndag den 13. november.

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Udvalgte artikler *