fbpx

World Sailing beklager dybt israelsk udelukkelse

Inkluder i Newsletter: Ja

Udelukkelsen kom på grund af de betingelser, som de malaysiske myndigheder havde stillet, for at de israelske sejlere kunne få tilladelse til at komme ind i landet og konkurrere ved YSWC stævnet i Langkawi sidst i december måned 2015.

Under stævnet var der store internationale protester over, at de to israelske windsurfere og deres træner ikke var med, hvilket blandt andet førte til, at Dansk Sejlunion sendte en officiel klage til World Sailing. Formand, Hans Natorp, udtalte i den forbindelse: "Dansk Sejlunion finder det uacceptabelt, at World Sailing og Malaysian Sailing Association, ikke har handlet effektivt og i tide i forhold til at sikre alle landes deltagelse i YSWC".

Læs også: Dansk Sejlunion reagerer på israelsk udelukkelse

 Efterfølgende har man undersøgt forløbet foranleddet af World Sailings Executive Commitee i samarbejde med den internationale olympiske komité. Resultatet af denne undersøgelse blev fremlagt på et ekstraordinært møde i London den 8. januar 2016.

noy-drihan

Noy Drihan var en af de israelske sejlere, der blev nægtet indrejse, fordi hun stillede op med en windsurfer, der har israelsk flag og symboler.

Vigtigste datoer og facts omkring forløbet

November 2011 - ISAF tildeler Malaysia værtsskabet for YSWC 2015.

25. marts 2015 - Tilmelding til YSWC åbner.

25. marts 2015 - ISAF er i kontakt med Israel Yachting Association og Malaysian Sailing Association for at indlede proceduren omkring visa for at opnå indrejsetilladelse.

22. juni 2015 - ISAF søger yderligere informationer omkring visaprocessen.

6. august 2015 - 20 uger før YSWC. MSA forespørger IYA om yderligere detaljer på deres sejlere til brug for Visa-ansøgningen.

15. oktober 2015 - IYA giver navnene på de to sejlere og en træner til MSA, der skal deltage i YSWC.

16. december 2015 - MSA skriver til IYA om betingelser for indrejse:

- Deltagelse er begrænset til den formelle del af arrangementet.

- Deltagelse kan kun ske under ISAF's flag. 

- Ingen visning af Israelske flag, logoer eller farver samt afspilning af israelske nationalsang.

- Restriktioner for rejser og indkøb.

23. december 2015 - IYA informerer medierne om, at de israelske sejlere ikke må deltage i stævnet.

24. december 2015 - IYA informerer World Sailing om, at deres sejlere ikke må deltage.

27. december 2015 - Officiel ankomstdag for deltagerne ved stævnet.

De betingelser, som de malaysiske myndigheder krævede, at de israelske sejlere overholdte, hvis de skulle tildeles indrejse, overtrådte World Sailings forfatnings artikel 7, der sikrer, at der ikke finder nogen forskelsbehandling sted på grund af race, religion eller politisk tilhørsforhold.

12440381 1118848138133651 5232042180221870908 o

Det blev til dansk VM sølv i pigernes 29er klasse.

Den sene opstart af processen, der skulle give de israelske mulighed for at deltage i stævnet, forsinkelser og dårlig kommunikation fra alle parter i denne proces, samt den sene meddelelse om indrejsebetingelserne, har bidraget til det kedelige resultat, hvor de israelske sejlere endte med at blive udelukket fra stævnet. Et resultat, der var umuligt for World Sailing og IOC at løse før mesterskabernes afholdelse. Efter denne undersøgelse vil World Sailing skrive til både den Maylasian Sailing Association og Israel Yachting Association i forbindelse med sagen.

Til fremtidige stævner

For at lignende ikke skal ske i fremtiden, vil World Sailing nu klart definerer afsnittet omkring "ingen diskrimination". Formålet er at sikre, at sejlere fra alle lande er i stand til at kunne deltage fuldt ud og på lige fod i sejlsportskonkurrencer. Derudover vil World Sailing stille større og mere veldefinerede krav til arrangørerne:

  • Accept af "no discrimination politikken" allerede i budrunden for et stævne.
  • Eventuelle nødvendige processer skal behandles i god tid.
  • Mulighed for at tildele sanktioner overfor et medlemsland, hvis kravene ikke imødekommes.

Lande, der ikke har diplomatiske forbindelser med hinanden, og hvor sejlere og trænere kan have svært ved at opnå indrejse i et land, skal acceptere behovet for at fremhæve disse udfordringer i god tid. Disse lande skal være forberedt på at udtage sejlere og planlægge deres deltagelse i god tid.

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Udvalgte artikler *