fbpx

Ny kæmpehavn skulle være en realitet

Related Articles: Interessant dom faldet i havnestrid, Må ikke bruge vandet i havnen!
Inkluder i Newsletter: Nej

Området har ligget tomt siden Storebæltsbroen blev indviet tilbage i 1998, og mange sejlere kigger små-forelsket ud over det eminente område når de kører forbi på Storebæltsbroen – der er naturligvis tale om den gamle færgehavn i Knudshoved. Nu skulle det ske – en ny topmoderne Marina er på tegnebrættet.

Det er FLID, foreningen af danske lystbådehavne som har gjort deres hjemmearbejde grundigt og til topkarakter. Den veldrevne Forening står i dag så stærkt, at samtlige medlemmer – altså de danske lystbådehavne, godt kan se at der må gøres noget for at komme de lange ventelister rundt omkring i landet til livs.

Det vil være til alles glæde - ve og vel, hvis vi kunne få etableret de op til 2.800 pladser i det så oplagte område, udtaler Jesper Højenvang, direktør i FLID.

Win-win-win
Alle jubler. Branchen kan få solgt nogle både, sejlerne kan få de pladser, som de i øjeblikket står på lange ventelister for at få, og selv Staten er begejstret for ideen. Nu venter der lige den endelige godkendelse fra Kystdirektoratet, men det forlyder at der er tale om en form sag.

Rigtig mange i Danmarks Naturfredningsforening, samt i Natur- og Miljøklagenævnter er blevet sejlere – der findes vel næppe så ’ren’ en sport som at sejle, og flere i de to foreninger er blandt dem som står på ventelister, så de kan godt se formålet i at få etableret de mange havnepladser. De to foreninger er pludselig blevet begejstret for ideen, og optræder som blide nyfødte påskelam.

Det vil trække sejlere fra et kæmpe område, som så igen vil være med til at skabe frie pladser i den havn de flytter fra. En undersøgelse tilbage fra 2015, viser tydeligt at sejlerne er parat til at tage sig godt af området, som naturligvis skal drives så miljørigtigt som muligt. Der bliver etableret solceller på en stor del af sydsiden af Storebæltsbroens lavbro – det vil godt nok gå lidt ud over gennemsejlingshøjden, men området er for oplagt til at have store solfangere hængende, og nok til at drive en moderne lystbådehavn.

De mange tursejlere vil få det mest oplagte 'stop' på deres vej gennem Storebælt, og havnen vil skabe så mange arbejdspladser at borgmesteren i Nyborg Kommune Kenneth Muhs slet ikke kan få sine armen ned. 'Det vil unden tvivl være så perfekt for området', udtaler borgmesteren til Bådmagasinet. 

Anlægsarbejdet skulle allerede gå i gang i morgen, den 2. april, og de første flydebroer vil – hvis alt lykkes være på plads inden sommerferien.

Som en læser skrev med glimt i øjet - mon ikke den bliver indviet 1. april 2025? - Og jo, der er her tale om dette års aprilsnar. 
Udvalgte artikler *