fbpx

Sejlere betaler for andres affald bliver fjernet

Inkluder i Newsletter: Ja

Det bugner med affald i affaldsmolokkerne på Ringkøbing Havn. Sidste år blev det til 80 tons affald, som skulle bortskaffes, og den udgift betales af havnens brugere – lystsejlere, autocampere og hytteejere.

Men havnens brugere får hjælp af folk udefra til at fylde molokkerne til bristepunktet, og det skal nu være slut, mener den lokale havnefoged. 

- Jeg har set adskillige biler komme oppe fra byen med bagagerum eller trailere fyldt op med murbrokker og almindeligt husholdningsaffald, som røg i molokkerne, fortæller havnefoged Michael Olsen i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han har nu sat en afspærring op, så man for at kunne bruge molokkerne er nødt til at gå forbi skilte, der fortæller, hvem der må bruge molokkerne.

- Ifølge havneloven skal vi sikre, at skibe kan komme af med deres almindelige dagrenovation 24 timer i døgnet. Derfor har vi molokkerne, men de er ikke en del af den kommunale affaldsordning, og er derfor ikke tilgængelige for alle og enhver, forklarer Michael Olsen.

Han tør ikke gætte på, hvor mange af de 80 tons affald, som havnen betalte for at få afhentet i 2023, der stammer fra andre end havnens betalende brugere.

- Men jeg kan se, at mængden af affald, der bliver efterladt i vores miljøskur svandt betragteligt ind, efter at vi fik sat en elektronisk lås og kameraovervågning på. Nu skal man bruge det havnekort, som man også bruger til strøm, for at komme ind i miljøskuret. Førhen lå der jo gamle cykler, køleskabe og stereoanlæg. Det gør der ikke mere.

Michael Olsen overvejer derfor, om løsningen kan være at indhegne og kameraovervåge molokkerne, så man skal bruge en kodelås eller et nøglekort for at komme ind.

- Men det koster alt sammen, og vores økonomi er rimeligt udfordret i forvejen, siger havnefogeden.

Han appellerer i stedet til, at folk udefra, der tidligere har brugt molokkerne lader være, når de ved, at de er beregnet til havnens brugere – og finansieret af havnene brugere.
Kilde: Ringkøbing-Skjern Kommune

 
Udvalgte artikler *