fbpx

Lokale borgere kæmper for at udvide populær havn ved Limfjorden

Inkluder i Newsletter: Ja

Der skal rejses ca. 60 millioner kroner, hvis lokale borgeres ønske om et storstilet udvidelse af Gjøl Havn skal blive til virkelighed. 

Havnen plages af udgifter til oprensninger, som årligt beløber sig til 400.000 kroner, og som adskillige gange har betydet, at en sommerstorm kan lukke havnen i flere dage i højsæsonen. 

Men nu foreligger der ifølge TV2 Nord to nye skitseforslag (se galleri, red.) til en stor udvidelse af havnen, som er hjemsted for flere foreninger, herunder Gjøl Sejlklub, Gjøl Ro & Kajakklub, Gjøl Fisker- og Bådelaug, Gøl Bådens Træskibslaug, Gjøl Vinterbadere, Natur- og Kulturcafeen på Gjøl Havn, og Gjøl Kunstforening. 

- Vores primære formål er at sikre en indsejling til havnen, som er farbar hele året rundt, og hvor der er minimal oprensning, da det er en dyr udgift at opretholde, mens vi ser ind i en fremtid, hvor en fornyelse af klaptilladelsen bliver sværere at indhente, forklarer Camilla Andersen, formand i Gjøl Sejlklub, som har været en del af skitseprojektet, til TV2 Nord. 

Det nye projekt lægger op til en havneudvidelse, ligesom der skal bygges bedre faciliteter for sejlerne og de øvrige brugere.

Jammerbugt Kommune afsatte som en del af anlægspuljen for 2023 en halv million kroner til udarbejdelse af skitseprojektet, der nu – her sidste mandag - blev fremlagt af Teknik- og Miljøudvalget. Skitseprojektet er udarbejdet af Rambøll i samarbejde med foreningerne på Gjøl Havn og kommunen.

- Vi mener, det er realistisk at finde en løsning, hvor pengene bliver fundet via private fonde og ved en kommunal investering. Vi håber, at kommunen kan se en gevinst i at investere i projektet, da det kan medføre øgede indtægter ved flere bådpladser og gæstesejlere/autocampere, samt besparelser for oprensning, siger Camilla Andersen til TV2 Nord. 

Havnens foreninger har til sammen cirka 500 medlemmer, hvoraf en stor del ikke er fastboende på Gjøl.
Kilde: TV2 Nord

 


Galleri
Udvalgte artikler *