fbpx

Forening råber om hjælp: Støt arbejdet for fortsat at kunne bo på båd

Inkluder i Newsletter: Ja

Bådbeboere i Aarhus Kommune gør sig nu klar til kamp mod kommunen om retten til at bo på en båd. Gennem "Foreningen for Beboere af Lystfartøjer i Aarhus Kommune" (FBLAK) har to af initiativtagerne nu startet en crowdfunding på internettet.

Formålet er at indsamle økonomiske midler, så bådbeboere fra de fire havne i kommunen sammen kan hente juridisk bistand til at kæmpe deres sag. Faktisk er en advokat allerede fundet og hyret - sagen er i gang.

De to initiativtagere fra FBLAK, Tobias Weidner og Mads Bo Falk skriver blandt andet på sitet:

”I mere end to årtier har Aarhus været hjemsted for et unikt og livligt fællesskab: individer og familier, der vælger at bo på deres både i byens lystbådehavne. Vores gruppe repræsenterer et ægte mikrokosmos af aarhusianere, fra familier med børn og universitetsstuderende til singler og pensionister. Vores flåde er ligeså mangfoldig; alt fra sødygtige sejlbåde og motorbåde til klassiske hollandske pramme og traditionelle danske træskibe, mange af dem aktivt brugt til sejlads.

Det, der binder os sammen, er ikke kun vores kærlighed til havet og et liv tæt på naturen, men også vores fælles engagement i at udforske alternative levemåder og fremme en stærk følelse af fællesskab.

Denne unikke livsstil er nu truet. Aarhus Kommune har uventet foreslået et forbud mod at bo på både i vores havn, under påskud af juridiske problemer med at bo permanent på fritidsbåde. De har givet os et ultimatum på to år til at flytte i land. Det er et træk, der effektivt ville opløse vores livlige fællesskab.

Vi mener, at kommunens beslutning er uretfærdig, og at vi har en legitim ret til at leve på vores både. Til at udfordre kommunens beslutning forsøger vi at mobilisere juridisk støtte, men det er en bekostelig affære, givet de betydelige ressourcer kommunen har til rådighed.

Vi har brug for din hjælp. Din støtte kan hjælpe os med at modsætte os dette direktiv og bevare den unikke ånd i vores havn - et sted, der gløder af varme om vinteren, giver sikkerhed om natten og summer af liv og aktivitet om sommeren. ”

- Foreningen for Beboere på Lystfartøjer i Aarhus Kommune

Link til at støtte bådbeboerne her.
Udvalgte artikler *