fbpx

Hornbæk: Årets Havnefest gav vildt overskud

Inkluder i Newsletter: Ja

Hornbæk Havnefest, som blev afholdt i slutningen af juli 2023, blev en bragende succes. I en pressemeddelelse oplyses det, at omsætningen på årets havnefest rundede 3,4 millioner kroner. Et beløb, som er en halv million kroner højere end året før.

Overskuddet blev på over en million kroner – helt præcist 1.008.000 mio. kr. Havnefesten havde 15.400 betalende gæster, som besøgte festpladsen i løbet af de tre dage.

'Det er et resultat, som fortjener stor respekt. Ikke mindst hos de mange frivillige, der igen i år hjalp til ved Havnefest. Stor tak til alle for en kæmpe indsats', lyder det i pressemeddelelsen. I år talte frivillig-teamet i omegnen af 400 mennesker.

Med de fine tal i ryggen er Havnefestkomitéen allerede gået i gang med planlægningen af næste års Havnefest. Den bliver ligeledes afholdt over tre dage - den 26.-27.-28. juli 2024.

Lang tradition med havnefester
Det er ikke et moderne påfund, at Hornbæk har en havnefest. Faktisk blev den allerførste af slagsen afholdt helt tilbage i 1881.

Havnen, der var blevet bygget i 1875, var allerede på et tidligt tidspunkt i en skidt tilstand på grund af storme, pæleorm og tilsanding. Og fiskerne havde svært ved at få råd til mere vedligeholdelse, så ideen om en havnefest opstod og blev gennemført søndag den 24. juli og mandag den 25. juli det år - med "Kapsejlads, Kaproning, Basar, Tombola, Taler og Sang, Deklamatorisk Underholdning, Festmaaltid, Dans, Fyrværkeri"

Siden blev der afholdt havnefest, når der manglede penge til havnen - den næste kom i 1904.
Kilde: helsingordagblad.dk

 


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *