fbpx

Marina-plan i Middelfart til millioner af kroner skal trække flere medlemmer til sejlklubben

Inkluder i Newsletter: Ja

I Middelfart kan man nu se frem til en gennemgribende udvikling af byens marina. Der er afsat 75 millioner kroner til en kæmpe marina-plan. Efter syv ås planlægning og høring med borgerne sættes projektet nu i gang.

Første del af planen til fire millioner kroner er en renovering af det gamle, nedslidte klubhus samt byggeriet af et nyt 250 kvadratmeter stort multihus i to længer, som vil stå færdig til maj næste år. 

- Huset skal blandt andet indeholde en træningsafdeling, hvor medlemmer kan holde sig i form. I dag har klubben blandt andet fokus på kapsejlads. Men vi vil gerne tiltrække flere tursejlere og også gerne motorbådssejlere, som kan udvikle nogle fællesskaber i det nye hus, hvor der også bliver plads til, at man kan gøre sit grej klar til næste sæson, siger byggeudvalgsformand i Middelfart Sejklub, Erik Christiansen, til Fyens Stiftstidende.

En del af planen omfatter et stort jordstykke udlagt til områdets foreninger. Det er her, Middelfart Sejlklub har indgået en 30-årig lejeaftale med kommunen om en 1127 kvadratmeter stor grund, hvor den vil opføre et 250 kvadratmeter stort multihus i to længer.

Erik Christiansen vurderer, at multihuset kan trække indtægtsgivende aktiviteter til klubben som fx kurser, seminarer eller nye stævner. 

Det har været lidt af et puslespil for Middelfart Sejlklub at finde pengene. Klubben har selv sparet 800.000 kroner sammen og bidrager desuden med arbejdskraft til en anslået værdi af en halv million, man har fået 750.000 kroner fra kommunens såkaldte renoveringspulje, Bunker Holding støtter med 100.000, mens resten, 2,4 millioner, lånes med kommunegaranti og afdrages af sejlklubben.

En blød undergrund har dog her i efteråret vist sig som en sidste ekstra udfordring, idet det kræver, at multihuset bygges på pæle, hvilket giver en ekstraudgift på 600.000 kroner.
Kilde: fyens.dk

 


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *