fbpx

Bøgeskov Havn starter borgerindsamling til genopbygning

Inkluder i Newsletter: Ja

Flere havne blev nærmest smadret til ukendelighed efter stormfloden, som hærgede for små to uger siden, og mange havne kæmper efterfølgende med økonomien.

I denne uge indledte bestyrelsen bag den foreningsdrevne Bøgeskov Havn en indsamling til at genopbygge havnen. Myndighederne har godkendt indsamlingen, og tilladelsen gælder fra onsdag 1. november og rækker et år frem i tiden. 

I et opslag på Facebook hedder det: ”Bøgeskov Havn har i mange år været et sted, hvor sejlere er kommet for at nyde roen og den omkringliggende natur. En havn med et miljø tilbage fra en svunden tid, et miljø som også tiltrækker mange mennesker fra landsiden. De sidste 5 år har vi brugt mange ressourcer på at genopbygge en nedslidt havn, og vi var stolte af resultatet. Nu skal vi starte forfra og gør det gerne; vi har energien men vi mangler hjælp til økonomien! ”

Donation til Bøgeskov Havn kan indbetales på mobilepay: 90 76 69. Der opfordres også til, at man deler Facebook-opslaget i sit netværk.

Allerede inden indsamlingen begyndte fik bestyrelsen tilsagn om 175.000 kroner. Og bestyrelsen har planer om at søge både små og store fonde om hjælp til at genetablere en funktionsdygtig havn samt iværksætte en crowd funding-kampagne.

Bestyrelsens estimat er, at første del reparationsarbejdet - at flytte sten og udbedre huller i molen - vil koste små 300.000 kroner. Dette arbejde er igangsat.

Andet trin er budgetteret lyder på omkring en million kroner.

– Østmolen skal støbes om på ny, og halvdelen af træbroen langs ydermolen er skyllet væk og skal erstattes. Og så skal hele indermolen bygges op igen med nye pæle og plader, siger bestyrelsesformand Lars Honoré til Sjællandske Medier.

Når dette arbejde er gennemført, er det planen at søge fonde en større renovering, som det hele tiden har været planen. 
Kilder: boegeskovhavn.dk og sn.dk 

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *