fbpx

Københavns Havn: Lynetteløbet lukkes - nu skal al trafik gennem Kronløbet

Inkluder i Newsletter: Ja

Om tre dage lukker Lynetteløbet og gule advarselsbøjer vil signalere arbejdsområder og at gennemsejling er forbudt. Fritidssejlere skal fra mandag den 23. oktober i stedet dele Kronløbet med erhvervsfartøjer, når man sejler ind eller ud af København Havns nordlige del.

Lukning af Lynetteløbet sker i forbindelse med, at næste fase af anlægsarbejdet af Lynetteholmen nu går i gang. 

For at gøre ind- og udsejlingen til Københavns Havn så sikker som muligt opsætter By & Havn i samarbejde med Søfartsstyrelsen informationsskilte og lyssignaler ved Kronløbet. De skal regulere, at erhvervs- og fritidssejlads ikke passerer gennem ved bølgebryder og Levantkaj samtidig, da indsejlingen til havnen her bliver relativt smal under anlægsarbejdet.

Der etableres to sejlkorridorer i Kronløbet - en for fritidssejlads og en for erhvervssejlads. De to korridorer markeres blandt andet med røde og grønne skillebøjer og skal være med til at sikre god regulering og afstand mellem store og små fartøjer i Kronløbet. 

Etapevis udlægning af bøjer og skilte
Bøjer, blink, informationsskilte mv. vil blive udlagt etapevis fra den 23. oktober afhængigt af vejr og vind.

De første bøjer, der udlægges i Kronløbet, bliver skillebøjerne, der markerer de to nye sejlkorridorer. Fritidssejlere skal fremover holde mod syd i Kronløbet og erhvervssejladsen mod nord.

Ved Lynetteløbet opsættes informationsskilt om, at løbet er lukket, og der udlægges gule krydsbøjer i indsejlingen til løbet. Når bøjerne er udlagt, er det er ikke længere tilladt at passere igennem.

Alle Lynetteholms arbejdsområder til søs vil blive markeret med gule markeringsbøjer. Bøjerne angiver, at her er et vandområde, som der ikke må sejles indover af sikkerhedsmæssige årsager. Det gælder alle slags fartøjer, herunder mindre udlejningsbåde, kajakker, robåde, Stand up paddle boards m.v.

Afviserfartøj i opstartsfasen
I den første opstartstid efter lukningen af Lynetteløbet vil By & Havn også indsætte et afviserfartøj ved Kronløbet. Fartøjet skal være med til at sikre, at fritids- og erhvervssejlads ikke passerer igennem indsejlingen mellem den nordlige bølgebryder og Levantkaj samtidig. Afviserfartøjet er By & Havns RIB båd, som hedder MB 6. Den kan findes på VHF kanal 12 og vil være til stede, når erhvervsskibe skal sejle ind og ud af havnen.

På kort i billedgalleriet vises de nye sejladsforhold i Kronløbet. Du finder også kortet på Lynetteholms hjemmeside. Husk, at kortet er vejledende, og at du altid skal tjekke Søfartsstyrelsens officielle hjemmeside Efterretninger For Søfarende for seneste opdateringer.

Nyttige Links:

Tjek Lynetteholms hjemmeside 

Og Efterretninger for Søfarende

Download plakat til klubhuset: 

Kilde: By & Havn

 


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *