fbpx

Så er armene oppe: Gæstesejlere skaber rekord-omsætning i Helsingør

Inkluder i Newsletter: Ja

Det ustadige sommervejr har fået gæstesejlerne til at blive lidt længere tid end ellers i den nordsjællandske havneby. Helsingør Nordhavn melder nu om en rekord-omsætning, hvor man runder én million kroner i indtægter mod budgetteret 900.000 kroner fra gæstesejlerne.

Flere end 7000 besøgende sejlere er stået ind gennem havneindløbet i Nordhavnen i løbet af juni, juli og august. Og det er markant flere end tidligere år.

Det er især tyske, svenske og danske sejlere, der er har sat kurs på Nordhavnen, mens der har været færre sejlere fra Norge og Holland, end der plejer. Forklaringen på de fine besøgstal er lidt modsat af, hvad man skulle tro:

- Det er jo tit sådan, at vi har bedre sæsoner, når vejret er lidt smådårligt. Nogle sejlere ligger her længere og benytter sig af de mange tilbud, som de kan gå til fra Nordhavnen. Museet for Søfart, den gamle bydel og så videre. Hvis man er på vej op i Kattegat eller op langs den svenske vestkyst, hvor det kan blæse noget mere, ligger Helsingør perfekt som et stop på vejen, til vejret bliver bedre, siger Jan Christensen, havnemester i Helsingør Havne, til Helsingør Dagblad.

Nordhavnen er en del af det kommunale budget, hvor imod den øvrige del af havnen i Helsingør er en selvstyrehavn. Nordhavnen har 840 bådpladser, 50 af dem er såkaldte "løse" pladser. Men trods de fine tal, så bliver pladslejen sat op med fem procent på grund af de generelle prisstigninger.

- Vi prøver så vidt muligt at holde priserne nede. Men vand, el og andre servicetilbud er steget, så vi bliver nødt til at hæve dem lidt, siger Jan Christensen.

Der står 600 på venteliste til en bådplads i Nordhavnen i Helsingør. 
Kilde: helsingordagblad.dk

 

 

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *