fbpx

Kulturhavn 2023: Gå på opdagelse i havnen og vandet

Related Articles: Tre dage med fejring af København som kunstmetropol og havneby
Inkluder i Newsletter: Ja

Kulturhavn Festival inviterer alle til at fejre og gå på opdagelse i Københavns Havn, de blå byrum og byens mangfoldige kulturliv.

Gennem et hav af gratis aktiviteter, som indbyder til fordybelse og pirrer nysgerrigheden, giver festivalen publikum et nyt syn på havnen.

I år lægger Kulturhavn Festival til kaj ved de nye havnekvarterer i Sydhavn lørdag d. 26. august og i Nordhavn søndag d. 27. august.

Den sidste weekend i august kan publikum på Kulturhavn Festival boltre sig i et program, der blandt andet indeholder flydende koncerter, fysisk udfoldelse, krea-værksteder, vandsport, udstillinger og udflugter til vands og til lands. Alle aktiviteter har havnen og vandet som omdrejningspunkt eller udforsker de muligheder, havnen giver.

Havnen rummer en særlig del af den københavnske historie. På Kulturhavn Festival kan publikum både udforske havnens fortid og den aktuelle byudvikling i Københavns nye havnekvarterer. De nye kvarterer i Sydhavn og Nordhavn er hjem for mange af byens beboere og danner rammen om nye fællesskaber og et rigt kultur- og fritidsliv.

”Havnen er en vigtig del af Københavns historie – først som industri- og fragthavn, nu mere som et blåt rekreativt område i København. Den skaber fantastiske aktiviteter og åndehuller for københavnerne både til lands, til vands og over broerne. Sydhavn og Nordhavn er to spændende bydele, der i disse år gennemgår en stor forandring i både størrelse, funktion, infrastruktur og byggemasse – og det glæder mig, at Kulturhavn Festival formår at sætte de to bydele ved havnen i spil som festivalpladser,” siger kultur- og fritidsborgmester i København Mia Nyegaard (RV).

Dyk ned i et hav af aktiviteter
Begge dage kan publikum dykke ned i programmets brede udvalg af aktiviteter med havnen og de blå byrum i centrum. Der er både mulighed for at snuse rundt på festivalpladsen og slå sig ned som deltager eller tilskuer.

Lørdag kan publikum bl.a. opleve performances af ST:ART Sydhavn Teater, spille brætspil med Bastard Café, tage på en guidet løbetur i Sydhavnen og være med til at passe på havmiljøet til en cleanup med Nordic Ocean Watch. Det er også muligt at klippe havnedyr i papir og høre humoristisk poetry slam med vand som tema ført an af den tidligere vinder af DM i poetry slam Peter Dyreborg.

Søndag kan publikum fægte som sørøvere med Fægteklubben Trekanten, se kunstfilm om undervandsmiljøet i havnen og udforske Følelsernes Hav(n) med Camilla fra ‘Alene i Vildmarken’. Der er også fællessang og koncerter på den flydende scene med bl.a. Copenhagen Harbour Parade og Tikke Takke Trio. Både børn og voksne kan tage på en forunderlig, slimet vandring med Nøgensneglene og køle af med en dukkert i en midlertidig badezone, som laves til festivalen.

Begge dage kan publikum bl.a. komme ud og sejle med skonnerten Mira og den gamle kutter, prøve kræfter med Stand Up Paddle og yoga på paddleboard. Børnene kan lave spiselige bobler af tang og møde havfruen Havdis. 

“Vi er vildt stolte over at kunne præsentere Kulturhavn Festival 2023, hvor vi endnu en gang inviterer københavnere og besøgende i byen til Sydhavn og Nordhavn. Vi håber, at gæsterne får et nyt blik på havnen med sig hjem med et program, der er fyldt med forskellige perspektiver på havnen, havet og vandet. Vi synes, det er et program, der på samme tid er fantasifuldt og nærværende, nysgerrigt og urbant. Der vil blandt andet være bevægelse, musik, natur, kreative oplevelser, historie og teater,” siger projektleder på Kulturhavn Esther Jexen Dall.

Det fulde program til Kulturhavn Festival 2023 er netop blevet offentliggjort på websitet her.
Seneste nyheder

Kapsejlads

Harboe Cup: Et fantastisk sensommerstævne

Kapsejlads

Knarr DM: Rent 'North Sails' podie

Kort nyt

Redningsbåd pensioneres uden afløser: Frygter det kan koste liv

Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Udvalgte artikler *