fbpx

X-Yachts Marina A/S overtager to havne - Marina Minde og Toft

Inkluder i Newsletter: Ja

Claus Boisen og Hans Lindum Møller har som led i et generationsskifte solgt Marina Minde i Egernsund og Marina Toft i Gråsten til X-Yachts Marina A/S. Claus fortsætter som havnemester og Hans som direktør efter overtagelsen, der finder sted den 1. januar 2024.

Sælgerne fortæller, at de igennem en periode har været på udkig efter den helt rigtige køber af de to marinaer. En køber, som virkelig brænder for sejlerlivet. Samtidig skulle det også være en køber, som havde kapitalen til at fortsætte den positive udvikling.

”Vi var heldige og fik kontakt til X-Yachts A/S, som er ejet af Consolidated Holdings A/S, som straks viste interesse for marinaerne”. Kræn Nielsen, som er direktør i X-Yachts ser frem til at arbejde sammen med os og til at udvikle det bedst mulige forhold for vores sejlere. Samtidig tror vi, at det er muligt at skabe betydelige synergier mellem værftet og lystbådehavnene.

Marina Minde og Marina Toft ligger perfekt i grænselandet og er måske Danmarks smukkeste marinaer. Det var medvirkende til, at Marina Minde i 2021 blev kåret til ”Årets Havn”. 

Ib Kunøe er ejer af Consolidated Holdings og har ejet X-Yachts siden 2012. Ib har været inkarneret sejlsportsmand siden barndomsårene i Aabenraa, så for ham var det en let beslutning af købe marinaerne. Ib Kunøe udtaler i en pressemeddelelse: ”Har man en fin båd, så vil man også gerne have en attraktiv bådplads til den. Her kan marinaerne noget – der er fokus på sejlerglæden og samtidig er alle faciliteterne i top. Det er en fornøjelse at komme der. Vi købte X-Yachts, fordi vi gerne vil designe, fremstille og sælge de bedste performance cruisere og dertil passer marinaerne helt perfekt.”

Ib Kunøe har ikke aktuelt store planer om ændringer”Vi overtager en veldrevet helårsforretning med den bedste beliggenhed, både natur- og markedsmæssigt. Med tiden vil der komme en del flere X-Yachts til Minde og Toft. Det er der næppe tvivl om”, slutter Ib, der ser frem til et fortsat godt samarbejde med sælgerne og med restauratør Susanne Jylov, VÆRFTET, Restaurant og Bar, der fortsætter uændret som forpagter.


Galleri