fbpx

Horsens Marina oplever en bølge af tyverier

Inkluder i Newsletter: Ja

Flere sejlere i Horsens Marina fik sig en ubehagelig overraskelse i sidste uge, da de kom hen til deres båd. I mindst syv tilfælde var påhængsmotoren fjernet.

Ifølge Sydøstjyllands Politi er tyverierne sket på forskellige tidspunkter i løbet af ugen mellem søndag og lørdag og formodentlig om natten.

- Folk er frustrerede og småsure, og det kan jeg sandelig godt forstå. Men jeg kan ikke rigtig gøre andet end at sige, at jeg er frygtelig ked af det,
siger havnefoged Søren Lykke Sørensen til Horsens Folkeblad.

- En af gæsterne fik stjålet en motor om natten, og han var endda om bord på sin båd. Da han stod op, manglede påhængsmotoren, tilføjer havnefogeden.

Dag for dag begyndte efterlysningsopslag om de stjålne påhængsmotorer at poppe op på Facebook-siderne. Sejler Søren Refsgaard bragte denne efterlysning: Vi har i nat, mellem d. 16/5 og 17/5, fået stjålet vores Mercury F6 (6hp) med Serie nr. 1R132113. Den sad på Glitner, vores IF'er, på plads G19 på Passagen. Del gerne så den kan blive fundet.

Flere efterlysninger fulgte, seks andre påhængsmotorer var væk, og der havde været indbrud i nogle depotrum. En sejler kunne endvidere berette, at han havde fået stjålet for 10.000 kroner brændstof, han netop havde fyldt på sin motorbåd, da den skulle i vandet – uheldigvis måtte han tage den på land for en reparation, hvor de ca. 700 liter brændstof så blev stjålet.

- Vi tænker, at tyvene kommer fra søsiden, sejler stille og roligt hen bag bådene og løfter motoren af. De har fundet ud af at bryde låseanordningerne op, for der er ingen både, der er blevet ødelagt. Vi så det samme i juni sidste år, da jeg lige var startet. En gæst mistede to motorer. Han nåede lige at have sin nye motor i en uge, så blev den stjålet igen, siger Søren Lykke Sørensen.

Sejlerne i Horsens Marina er naturligvis godt trætte af de mange tyverier, og flere har ytret ønske om at få sat overvågningskameraer op i den kommunale lystbådehavn. Men det er blevet afvist af kommunen, da det ikke er lovligt.

Via Horsens Marinas Facebook peger nogle sejlere på, at der nu er langt færre beboede både i marinaen, som kunne holde øje med tyve. Det skete efter, at kommunen med kort varsel lige før jul 2019 gav over 20 beboede bådes ejere besked om at gebyret for at have adresse på havnen ville være det samme som pladslejen. Altså en 100 procents stigning. I dag er der kun tre beboede både i marinaen.
Kilder: hsfo.dk Horsens Folkeblad, Horsens Marinas Fællesgruppe FB.


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Kapsejlads

Nations VM: Finalen Live kl. 13:45 - se highlights fra Semi

Kapsejlads

Godt sømandskab overvinder det vildeste havari

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Udvalgte artikler *