fbpx

Borgere irriteres over forladte både

De lokale medier i Danmark rapporterer jævnligt om forladte både, som ligger og skvulper rundt i vores farvande ofte nær kysten. For nogle dage siden bragte TV2 Østjylland et indslag om en efterladt båd i vandet tæt på Bønnerup Strand.

- Det er jo trist, at der skal ligge noget og gå til, siger Jan Mehlsen. Han er en af de lokale, der meget gerne så, at båden blev fjernet hurtigst muligt.

Tilbage i sommeren 2021 drev en forlist sejlbåd rundt i Horsens Fjord, hvor flere borgere klagede over, at den ikke blev fjernet.

Dengang blev bolden spillet rundt mellem kommune, Søfartsstyrelse og Fiskeristyrelse uden at nogen havde lyst til at tage ansvar.

- I sidste kan sådan en båd få lov til at ligge, og de kan ligge der i årevis og til tid og evighed. Men det håber vi selvfølgelig ikke bliver situationen her i Horsens, udtalte afdelingschefen for Natur og Miljø i Horsens Kommune, Flemming Larsen, til TV2 Østjylland.

En af de lokale borgere i området kaldte det for noget 'svineri'.

I den nye sag fortæller bådejeren, at han har flyttet båden for at undgå den regning, som havnen ville have givet ham. Og så understreger han, at det er hans intention at fjerne båden helt, så snart det kan lade sig gøre.

- Ejeren har opbygget en gæld herude på lige knap 40.000 kr. Så derfor havde vi meddelt ham, at vi ville fjerne båden, og de udgifter der ville være ved det, ville vi også sende ham en regning på, fortæller Lars Mohr Christensen, der er driftsansvarlig på Bønnerup Havn til TV2 Østjylland.

Link til Nyhedsudsendelse

 

America's Cup

57 knob – udsigt til vild America’s Cup

Kort nyt

Voldsom brand i motorbåd – ingen personskader

Kort nyt

Fuglekigger opdagede kæntrede båd 

Udvalgte artikler *