fbpx

Ærø: Populær som aldrig før

Inkluder i Newsletter: Ja

Næsten 40.000 gæstesejlere anløb de tre største lystbådehavne på Ærø sidste år. Det er især havnene i Søby og Marstal, som står for fremgangen – se oversigten længere nede her på siden. Og med knap 20.000 gæstesejlere er Marstal landets mest besøgte lystbådehavn.

- Ærøskøbing ligger på normalt niveau, og Marstal er steget pænt. Men man skal passe på med at sige, hvad der grunden til det. Nu har vi haft corona også et par år, og tyskerne var svære at få herop. Nu kommer de igen,
siger Christian Ørndrup, der er havnefoged i de to kommunale havne Marstal og Ærøskøbing, til Fyens Stiftstidende.

Ærø er dog ikke er alene om denne flotte udvikling. Når vi ser på hele landet over de seneste 15 år, så blev 2022 et rekordår - en forrygende nyhed, som du blandt andet kan læse mere om i Bådmagasinet som udkommer 2. februar - her på sitet elektronisk fra på torsdag. 

– De mange gæstebesøg i havnene skyldes især, at de udenlandske sejlere i stor stil vendte retur og har stået for en fremgang på hele 39 procent sammenlignet med 2021, fortæller direktør Jesper Højenvang fra Foreningen af lysbådehavne i Danmark - FLID i brancheorganisationens blad.

– Vi har derimod set et fald i besøg af de danske sejlere i forhold til de to exceptionelle gode år under pandemien, hvor vi oplevede et kæmpe skub til den maritime turisme blandt danskerne, slutter Jesper Højenvang.
Kilde: fyens.dk


Galleri




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *