fbpx

Ærø: Populær som aldrig før

Inkluder i Newsletter: Ja

Næsten 40.000 gæstesejlere anløb de tre største lystbådehavne på Ærø sidste år. Det er især havnene i Søby og Marstal, som står for fremgangen – se oversigten længere nede her på siden. Og med knap 20.000 gæstesejlere er Marstal landets mest besøgte lystbådehavn.

- Ærøskøbing ligger på normalt niveau, og Marstal er steget pænt. Men man skal passe på med at sige, hvad der grunden til det. Nu har vi haft corona også et par år, og tyskerne var svære at få herop. Nu kommer de igen,
siger Christian Ørndrup, der er havnefoged i de to kommunale havne Marstal og Ærøskøbing, til Fyens Stiftstidende.

Ærø er dog ikke er alene om denne flotte udvikling. Når vi ser på hele landet over de seneste 15 år, så blev 2022 et rekordår - en forrygende nyhed, som du blandt andet kan læse mere om i Bådmagasinet som udkommer 2. februar - her på sitet elektronisk fra på torsdag. 

– De mange gæstebesøg i havnene skyldes især, at de udenlandske sejlere i stor stil vendte retur og har stået for en fremgang på hele 39 procent sammenlignet med 2021, fortæller direktør Jesper Højenvang fra Foreningen af lysbådehavne i Danmark - FLID i brancheorganisationens blad.

– Vi har derimod set et fald i besøg af de danske sejlere i forhold til de to exceptionelle gode år under pandemien, hvor vi oplevede et kæmpe skub til den maritime turisme blandt danskerne, slutter Jesper Højenvang.
Kilde: fyens.dk


Galleri
Udvalgte artikler *