fbpx

Ny plan for Marina City er tidligst klar i foråret 2024

Related Articles: Bådelaugs formand: 'Den nye Marina City vil give os sejlere mindre plads', Havmiljø: Fuldt stop for byggeriet af Marina City blev afvist, Marina City Dag – stort arrangement i Kolding  
Inkluder i Newsletter: Ja

Der går over et år, før Kolding Kommune kan være klar med en ny lokalplan for havnebydelen Marina City, der løber ind i forhindringer og klager igen og igen. Ingen af de store tilladelser er på plads. Så det har lange udsigter, før der kommer til at ske noget som helst ved Marina Syd, hvor havnebydelen har været under planlægning i syv år. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Den længe planlagte havnebydel Marina City i Kolding er et kæmpeprojekt med op mod 350 boliger og 1000 bådepladser ved Marina Syd. Men nu hænger den nye havnebydel nærmest i en tynd tråd efter, at Planklagenævnet i november sidste år ophævede hele det plangrundlag, som det forrige byråd vedtog for Marina City tilbage i januar 2021.

Før arbejdet kan komme i gang skal der udarbejdes og vedtages en helt ny lokalplan, ligesom anlægstilladelsen til projektet fra Kystdirektoratet og en klaptilladelse fra Miljøstyrelsen skal være i hus.

- Vi har besluttet at sætte planprocessen i gang, og vi kommer til at bruge hele 2023 på at arbejde med det. Vi forventer at kunne sende et nyt lokalplanforslag i offentlig høring sidst på året, så det bliver i hvert fald forår 2024, før en ny plan kan være endeligt godkendt i byrådet, forklarer Kolding Kommunes planchef Jan Krarup Laursen til fyens.dk.

Den tidligere lokalplan blev ophævet, fordi Planklagenævnet ikke var tilfreds med de bestemmelser i planen, som skal sikre de kommende beboere i Marina City mod støj- og lugtgener fra erhvervshavnen. 

I dialog med Kolding Havn og havnens virksomheder er Kolding Kommune derfor nu i gang med at vurdere, i hvilket omfang Marina City vil være påvirket af lugt og natlig støj fra aktiviteter på Kolding Havn.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at Planklagenævnet ophæver vores lokalplan. Men vi glæder os samtidig over, at der i det store og hele er opbakning til hele plangrundlaget for Marina City. Det er bestemt ikke nogen selvfølge i et så stort og kompliceret projekt, udtaler Jan Krarup i en pressemeddelelse.

Når evt. påvirkninger fra lugt og natlig støj er blevet vurderet til bunds, vil der blive udarbejdet et nyt forslag til lokalplan og en opdateret miljørapport, som herefter skal sendes i høring og behandles politisk.

 skitse marina city illustrationsplan
Skitse over Marina City med lystbådehavn, bolig og promenade. Grafik: Schønherr

 Se animation af Marina City:

Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Sejlsportsliga

WOW: Kæmpe boost for kvinder i sejlsport – og med Danmark som...

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Udvalgte artikler *