fbpx

Ekstra regning på 600.000 kroner, da priserne på beton og stål steg

Egentlig går det godt i Nivå Havn. I løbet af to år har lystbådehavnen fået en ny portalkran, vaskeplads, mobile bådstativer og broer i ringe stand er ved at blive fornyet.

Den ene nye bro – nummer D – er allerede etableret, mens anlæggelsen af bro A blev udskudt efter, at der i efteråret 2021 opstod kø på leveringen af pontonerne, og derfor kunne leverandøren ikke garantere, at broen ville være monteret til sæsonstart i 2022. Alt imens var der nok af andre projekter at tage hånd om på havnen, så kommunen besluttede at udskyde opsætningen af bro A til denne vinter.

Budgetoverskridelse
Nu viser det sig, at materialepriserne i mellemtiden er steget. Især beton og stål er blevet dyrere i forhold til det afgivne tilbud, og det udløser en ekstraregning på 600.000 kroner. Budgetoverskridelsen kommer oven i en allerede godkendt overskridelse på en million kroner, skriver Sjællandske Medier Fredensborg.

Det samlede budget lød oprindeligt på 5,9 millioner kroner, som Nivå Havn skulle afdrage frem til 2030. Pengene blev givet som et lån fra kommunekassen. Nu har byrådet godkendt, at der gives yderligere 1,6 millioner kroner som lån, og dermed hænger Nivå Havn på afdrag frem til udgangen af 2033, fremgår det af sagsfremstillingen til politikerne.

De forringede bådebroer på Nivå Havn kom offentligheden til kendskab på bagkanten af en lang proces med borgerinddragelse for at lave en ny helhedsplan for Nivå Havn. Planen er godkendt og indeholder visionære ønsker for hele 60-80 millioner kroner, der enten skal finansieres af kommunen eller af fonde. Siden borgerinddragelsen er der etableret en ny sauna og omklædning til Nivå Pingvinerne.
Kilde: Sn.dk

 


Galleri

★ Artikel

★ Plug & play - men også håndværk, stilhed og natur

The Ocean Race

Smilets by er og bliver også sejlernes by

The Ocean Race

11th Hour Racing Team vinder etapen til Aarhus

America's Cup

57 knob – udsigt til vild America’s Cup

Udvalgte artikler *