fbpx

By&Havn: Ny havn relativt realistisk inden for 5 år

Den kunstige ø ‘Prøvestenen Syd’ har ligget ubrugt som et spøgelsesområde de seneste mange år. Siden finanskrisen tilbage i 2007-09, hvor et større anlægsarbejde blev skrinlagt, skulle der gå tæt på 12-13 år før et midlertidigt rekreativt område blev åbnet tilbage i 2020. 

Moler har været etableret, så det har i lang tid ikke været svært at forestille sig de havnemuligheder der ligger lige for, og en ny rapport fra arkitekt Dan Hasløv bekræfter, hvad mange sejlere har drømt om - en ny havn tæt på København.

I foråret blev Dan Hasløv, fra arkitekterne Hasløv & Kjærsgaard, bedt om at komme med et bud på en indretning af land- og vandarealerne. I alt strækker Prøvestenen Syd sig over et landareal på 250.000 m2 samt et vandareal på 145.000. Alt i alt kan der blive tale om en havn, der med sine to havnebassiner vil skabe plads til 700 både. Der fremlægges ligeledes et forslag om at reservere et område til husbåde, og der er faktisk tale om hele 100 af slagsen. 

I rapporten lægges der også vægt på at skabe plads til de mange brugergrupper som gerne skulle kunne samarbejde på tværs - f.eks. værksteder, klublokaler, arbejdsområder m.v. Der lægges op til en havn med meget beplantning, stor grønne områder med minimal bygningsmasse. 

Det er sejlklubben Prøvestenen og Prøvestenens natur- og Fritidsforening der samarbejder om at etablere et naturområde, og en helt nye og moderne lystbådehavn, flettet samme - mindre end tre kilometer fra Rådhuspladsen, fortæller formand for Sejlkubben Prøvestenen Syd Michael Toppenberg til havnemagasinet Flid og Fakta (artikel fra magasinet, red.). Han er naturligvis glad for rapporten, og at der endelig begynder at ske noget omkring Prøvestenen Syd. 

Relativ realistisk
I By&Havn er rapporten også modtaget med glæde. Direktør Anna Skovbo fortæller, at hun ser det som et idékatalog og alle de muligheder Prøvestenen Syd kan tilbyde, og Skovbo mener faktisk at det vil være relativ realistisk at Prøvestenen Syd er virkelighed indenfor de næste fem år. 

- Vi skal nu i gang med at undersøge området og de tekniske forudsætninger samt økonomien i projektet, og vil på den baggrund vende tilbage med en tidsplan for projektet slutter Anna Skovbo.
Kilde: FLID


Galleri

★ Artikel

★ Plug & play - men også håndværk, stilhed og natur

The Ocean Race

Smilets by er og bliver også sejlernes by

The Ocean Race

11th Hour Racing Team vinder etapen til Aarhus

America's Cup

57 knob – udsigt til vild America’s Cup

Udvalgte artikler *