fbpx

Skærbæk Lystbådehavn investerer millioner i ny mole

Den selvejende institution Skærbæk Lystbådehavn ønsker at udskifte den 11 år gamle ydermole i et projekt til 5,4 millioner kroner. Det fremgår af dagsordenen ved det seneste økonomiudvalgsmøde, skriver avisen JydskeVestkysten.

Lystbådehavnen har søgt Fredericia Kommune om at stiller garanti for et lån på 4,5 millioner kroner, mens der i budgettet er afsat knap 900.000 kroner til uforudsete udgifter, som dækkes af havnens kapital.

Den eksisterende ydermole med flydebro ønskes udskiftet med en ny ydermole med bølgebrydende flydebro-elementer, som vil fremtidssikre yderhavnen og give bedre forhold for sejlklubben, fremgår det af sagsbeskrivelsen.

Den nye mole vil sikre havnen i fremtiden mod kraftige storme og større bølger og være en mere holdbar og tidssvarende løsning end fortsat at forlade sig på den nuværende ydermole, der er blevet repareret flere gange med store vedligeholdelsesudgifter til følge.

Ifølge sagsfremstillingen vil lystbådehavnen søge om finansiering fra fonde. Desuden vil havnen forsøge at finde egenfinansiering, så havnen har brug for at låne mindst muligt til projektet.

Økonomi- og erhvervsudvalget i Fredericia Kommune har netop godkendt garantistillelsen, skriver avisen. 
Kilde: JV.dk

 
Seneste nyheder

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Udvalgte artikler *