fbpx

Video: Margretheholms Havn lukket inde bag klapbro

Tirsdag i denne uge blev den, for sejlerne så altødelæggende, nye klapbro ud for ind- og udsejlingen til Margretheholms Havn monteret.

Sejlerne i Margretheholms Havn kan dermed, når sejlsæsonen begynder til foråret, se frem til en den frygtelige trafik af dagligt 350 buldrende lastbiler tur-retur, der vil krydse broen med jord til opfyldning af Lynettholm. By & Havn forventer, at cirka 69 mio. tons jord skal fragtes over broen med start i april.

Efter broklappen, der måler 14,5 meter, blev monteret i denne uge, skal entreprenøren Munck Havne & Anlæg samt underentreprenører arbejde videre med den tekniske del af broen, og de første test af den 80 tons tunge broklap vil efter planen blive udført i løbet af den kommende uge.

S/K Lynetten, der driver Margretheholms Havn, har tidligt i projektfasen rejst indsigelser mod, at havnen lukkes inde og det medfølgende støv- og støjhelvede fra lastbilerne, men hidtil forgæves.

Klapbroen bliver en bemandet bro, som vil være åben for gennemsejling i alle weekender og helligdage. På hverdage vil den være åben mellem kl. 16-07 - altså i tidsrummet hvor der ikke kører lastbiler, samt kl. 10, 12 og 14 i løbet af dagen, hvor trafikken foregår.FAKTA: Klapbro nummer 12
I Københavns Havn er der i dag 11 klapbroer, som kan åbne og lukke. Den nye bro ved Margretheholms Havn bliver den 12. klapbro. By & Havn åbner og driver i dag seks af broerne i havnen, men ejer dem ikke selv. Broen ved Margretheholms Havn bliver den første bro, som By & Havn både ejer og driver. I alt har Københavns Havn cirka 82 broer.

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

Udvalgte artikler *