fbpx

Flere både skadet: Markering i marina var ikke god nok

Et større anlægsarbejdet i Kerteminde Marina har medført skader på et ukendt antal både. Skaderne er forvoldt i den periode, hvor entreprenøren fyldte sten op i den sydlige indsejling, som derfor var markeret som arbejdszone og forbudt for sejlende. Men desværre blev entreprenørens markeringer overset eller ignoreret af flere af de sejlende.

- Det er en ærgerlig sag. Specielt for de bådejere, som det er gået ud over, og som har fået ødelagt deres ferie. Men de har sejlet ind i en påbudszone. Efter episoderne kan vi sige: Selvfølgelig skulle der have været bedre markering. Det havde mindsket mange frustrationer. Men det vi havde, det var godkendt, siger Søren Therkelsen, der er havnefoged i Kerteminde Marina, til Fyens Stiftstidende.

Antagelig har 30-40 både haft bundberøring med stenene under vandet og pådraget sig mindre skader. Kun nogle få af bådene har ifølge havnefogeden været oppe med skade på ror eller køl, der skulle udbedres.

– Skiltningen burde nok have været langt tydeligere fra starten, for det er ikke normalt med så mange skader, slutter Søren Therkelsen.

I dag er arbejdet i den sydlige indsejling afsluttet og udgør ikke længere nogen fare for de sejlende. Men havnefogeden er ked af de skader, som er sket under arbejdet med opfyldning af sten.

291978160 465739928885264 4064365703161957845 nByggeområdet blev markeret med gule specialafmærkningsbøjer (på billedet markeret med den lilla linje, red.) der angiver et midlertidigt forbudsområde i den sydlige indsejling. Tegning fra marinaens FB-side.


Galleri
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?