fbpx

Rift om pladserne...

Inkluder i Newsletter: Ja

Lystsejlerhavnene i Vest-, Sydsjælland, Lolland og Falster melder om stort ryk ind af sejlere her i højsommeren, og det giver rift om pladserne.

Ifølge Danmarks Statistik er der på landsplan sket en stigning i antal overnatninger i danske lystbådehavne fra 2019 til 2021 på otte procent til knap 1,1 millioner overnatninger i alt. Det skriver TVEast.dk, som har taget pulsen i flere af regionens lystbådehavne.

- Allerede fra omkring middagstid skal man i dag begynde at søge mod en havn, for ellers risikerer man enten, der er fyldt – eller tæt på at være fyldt, fortæller Henrik Holm fra Pouls Vig Bådelaug i Næstved til tv-stationen.

I Pouls Vig Bådelaug er alle pladser lige nu i brug både ved flydebroen og ved pælepladserne. Og der er kommet venteliste til en fast plads hos lauget.

En sejlerfamilie i Korsør Lystbådehavn beretter til TV Øst, at der i de senere år er blevet rift om pladserne i lystbådehavnene, og i år er ingen undtagelse. Familien var i denne uge først forbi Femø, men måtte opgive at finde en plads, derpå sejlede de til Fejø og måtte ligge for anker der natten over, fordi der heller ikke var plads i havnen.

2015 aflagde danske lystsejlere godt 60.000 overnatninger ved lystbådehavnene i Vest- og Sydsjælland. I 2019 var tallet 77.000 overnatninger, og under corona-pandemien i 2020 og 2021 tog det for alvor fart.

Således foretog danske lystsejlere samlet 93.000 overnatninger ved lystbådehavnene i region Vest-, Sydsjælland og øerne i 2021. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.
Kilde: TVEast.dk

 




Seneste nyheder





★ Artikel

★ Er CE-mærkning din garanti for sikkerhed?

SailGP

Barselsvikaren - nu med fast job

Kort nyt

KDY Sharks på podiet i Portugal

Kort nyt

Museet for Søfart står til at miste millioner af kroner

Kort nyt

Træk en kajak i automaten på Rørvig Havn

Kort nyt

Sejlsportens store succes: Kvinderne stormer frem

Kapsejlads

Rindom topper verdensranglisten

Kapsejlads

Ocean Globe Race: 5.000 sømil uden varm mad og kaffe?





Udvalgte artikler *