fbpx

Rift om pladserne...

Lystsejlerhavnene i Vest-, Sydsjælland, Lolland og Falster melder om stort ryk ind af sejlere her i højsommeren, og det giver rift om pladserne.

Ifølge Danmarks Statistik er der på landsplan sket en stigning i antal overnatninger i danske lystbådehavne fra 2019 til 2021 på otte procent til knap 1,1 millioner overnatninger i alt. Det skriver TVEast.dk, som har taget pulsen i flere af regionens lystbådehavne.

- Allerede fra omkring middagstid skal man i dag begynde at søge mod en havn, for ellers risikerer man enten, der er fyldt – eller tæt på at være fyldt, fortæller Henrik Holm fra Pouls Vig Bådelaug i Næstved til tv-stationen.

I Pouls Vig Bådelaug er alle pladser lige nu i brug både ved flydebroen og ved pælepladserne. Og der er kommet venteliste til en fast plads hos lauget.

En sejlerfamilie i Korsør Lystbådehavn beretter til TV Øst, at der i de senere år er blevet rift om pladserne i lystbådehavnene, og i år er ingen undtagelse. Familien var i denne uge først forbi Femø, men måtte opgive at finde en plads, derpå sejlede de til Fejø og måtte ligge for anker der natten over, fordi der heller ikke var plads i havnen.

2015 aflagde danske lystsejlere godt 60.000 overnatninger ved lystbådehavnene i Vest- og Sydsjælland. I 2019 var tallet 77.000 overnatninger, og under corona-pandemien i 2020 og 2021 tog det for alvor fart.

Således foretog danske lystsejlere samlet 93.000 overnatninger ved lystbådehavnene i region Vest-, Sydsjælland og øerne i 2021. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.
Kilde: TVEast.dk

 
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?