fbpx

Årets Havn – konkurrencen i nye klæder og ny pris

Siden 2008 har foreningen af Danske Tursejlere hædret de danske havne, ved at kåre ”Årets Havn”. Med konkurrencen er det ønsket at give lidt ekstra velfortjent fokus til havne, som gennem årene har imponeret i særlig høj grad. Efter 14 år med konkurrencen i stort set uændret form er det tid til fornyelse.

”Vi har bl.a. et ønske om at udbrede konkurrencen og motivere endnu flere sejlere til aktivt at deltage i udvælgelsen af årets havn.” – udtaler Sune Abelgren Olsen, Projekt- og Udviklingschef i Danske Tursejlere.

Ananas i egen juice
Derfor har Danske Tursejlere, som supplement til det eksisterende gode samarbejde med Foreningen for Lystbådehavne i Danmark (FLID), allieret sig med Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og MinBaad. Udover, at disse toneangivende maritime aktører vil bidrage til udbredelsen af konkurrencen, vil de også være med til at kvalitetssikre konkurrencen ved at indgå i den nyetablerede jury. 

Sådan udvælges Årets Havn 2022 – nye konkurrencebetingelser

Danske Tursejlere og de øvrige parter bag konkurrencen ønsker at styrke gennemsigtigheden og troværdigheden ved at give konkurrencebetingelserne et serviceeftersyn:

• Fremover kan alle sejlere i hele Danmark stemme – uanset om man er medlem af Danske Tursejlere eller ej. Der trækkes lod om fem oppustelige redningsveste, påført eget navn blandt de indsendte besvarelser.
• Der indføres en jury bestående af repræsentanter fra Danske Tursejlere, FLID, Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og MinBaad.
• Juryen udpeger ÅRETS HAVN blandt de fem havne, som har opnået flest stemmer i den indledende afstemning.
• Derudover udvælger juryen ”ÅRETS SKULDERKLAP”, som er en ny pris, der uddeles til en havn, som ikke er nået i top-5 under afstemningen, men som alligevel har fortjent et skulderklap. Juryens valg sker på baggrund af de kommentarer, som deltagerne har angivet ved afgivelse af stemmerne.
• Præmier: Årets Havn: 10.000 kr. Årets Skulderklap: 5.000 kr.

”Med den nye særpris er der i konkurrencen også plads til f.eks. den lille afsidesliggende ø-havn med primitive forhold, som måske ikke får tusindvis af besøgende hen over sæsonen, og som derfor måske ikke ville få så mange stemmer. Men sådanne havne kan sagtens rumme helt unikke oplevelser, der fortjener at blive set!” – udtaler Sune Abelgren Olsen.

Med det nye konkurrenceformat er der forsat stærkt fokus på at involvere de danske sejlere i konkurrencen. Men den endelige afgørelse af årets vinder i begge kategorier hviler fremover på juryens skuldre. Deltagerne opfordres desuden til ikke at stemme ureflekteret på egen havn, men i stedet at forsøge at genkalde samtlige af sæsonens havnebesøg på den indre filmrulle.

”De fleste af os kan med en længselsfuld følelse se tilbage på særligt mindeværdier stunder i en havn, hvor alting gik op i en højere enhed, og opholdet blev et af de uforglemmelige af slagsen. Det er de følelser, vi ønsker at vækker til live, og som vi vil opfordre deltagerne til at være begrundelsen for at lade deres stemme falde på netop den havn.”
– udtaler Sune Abelgren Olsen.

Det er muligt at vinde de ærefulde titler flere gange, hvis deltagerne og juryen vel at mærke mener, at den pågældende havn har gjort sig fortjent til det.

Brugbar viden til havnene
Med det nye konkurrenceformat ønsker parterne bag konkurrencen også i højere grad at kunne give alle de nominerede havne brugbart feedback fra de besøgende. Derfor møder deltagerne et sæt af bedømmelseskriterier, som der skal tages stilling til, inden de afgiver deres stemme. Kriterierne, som man kan vælge mellem, er bl.a. faciliteternes standard, personalets serviceniveau, gode indkøbsmuligheder, osv.

”På den måde får vi et bedre indblik i, hvilke forhold sejlerne vægter højest i forbindelse et besøg i en havn. Og den viden får havnene naturligvis stillet til rådighed gennem FLID efter konkurrencen. Samtidig inspirerer vi deltagerne til at lade deres stemme falde på baggrund af nogle velovervejede kriterier.” – udtaler Sune Abelgren Olsen.

Afstemningen åbner idag - 1. juni og løber indtil 30. september. Dernæst udvælger juryen en vinder, som vanen tro præsenteres på FLIDs Havnemesse i november.

Her kan du afgive din stemme

Konkurrencen slutter d. 30. september og vinderne præsenteres på FLIDs Havnemesse d. 29. november i Vingsted Hotel & Konferencecenter i Vejle.
Seneste nyheder

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Udvalgte artikler *