fbpx

Forvandlingen af Assens Havn går så småt i gang

Related Articles: Assens har pladsen - til både dig, og din båd, Assens Kommune binder by og havn tættere sammen , Nyt kyst- og lystfiskercenter i Assens bliver en realitet

Overskriften er måske lidt af en overdrivelse - men det er de første spæde spaddestik der skal til, for at få forvandlingen af Assens Havn til at ske.

For den 21. marts går de underjordiske forvandlinger på Assens Havn i gang. Det er Assens Forsyning, som begynder gravearbejdet, så kommunen senere på året kan gå i gang med skabelsen af Willemoes Plads. En plads vi tidligere har omtalt her på Bådmagasinet, (læs relaterede artikler, red.) - og som kommer til at binde den eksisterende by mere sammen med havnen - og dermed bidrager til et attraktivt, levende og sammenhængende byrum. 

”Det handler om at fremtidssikre pladsen, så vi med omlægningen af Forsyningens ledninger, tager hensyn til klimaforandringer og miljøet på den lange bane”, fortæller projektchef Michael Dissing Nielsen fra Assens Forsyning. Assens Forsyning kommer til at lægge nogle større ledninger i jorden for bedre at kunne håndtere den øgede mængde regnvand, som man forventer i fremtiden på grund af blandt andet klimaforandringer. 

”Samtidig omlægger vi regnvandsledningen og etablere et olie- og sandfang, som kan filtrere de mikroorganismer fra, der kan komme fra eksempelvis spildt olie, dæk- og benzinrester, så det ikke løber med regnvandet ud i havet”, fortæller Michael Dissing Nielsen. 

En del af en større udvikling
”Willemoes Plads og Kulturkajen er blot de første skridt i retningen af en historisk, helhedsorienteret og fremtidssikret udvikling af Assens by og Assens Havn. Kulturkajen skal binde den nye del af byen, som er under udvikling med boliger, turisme og erhverv på havneområdet sammen med vores eksisterende købstad”, fortæller stedfortrædende formand for Miljø, Teknik og Plan, Charlotte Vincent Petersen. 

Nord for Willemoes Plads skal et større område udvikles, så det kan rumme boliger, hotel, café samt ferie- og fritidsoplevelser – og spille sammen med det kommende nationale Kyst- og Lystfiskercenter. 

”Det handler om at skabe et attraktivt og levende havnemiljø, som borgere og besøgende får lyst til at bruge og opholde sig i. Det handler om at skabe en synergieffekt mellem Willemoes Plads og Kulturkajen, et renoveret Toldbodhus, et aktivt værft og en færgeforbindelse til Bågø og forskellige kystaktiviteter, som også kan smitte af på vores erhvervsdrivende og skabe værdi for vores borgere”, siger Søren Thomsen, formand for Medborgerskab, Kultur og Beskæftigelsesudvalget.

Som en del af udviklingen af Fremtidens Assens er Søndre Ringvej også ved at blive omlagt, så der kommer tydeligere forbindelse ned til Arena Assens, Jordbassinerne og Assens Marina og Assens Næs.

Omkørsel 
Mens arbejdet er i gang på pladsen, vil der være veje, som periodevist vil blive spærret, og der vil blive lavet omkørsler. Du kan se alle omkørslerne her

 
Seneste nyheder

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Udvalgte artikler *